Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Hun er døende

I begynnelsen av desember, for et par uker siden altså, kom jeg over den kanskje mest gripende bloggen noen sinne. I Et hav av minner skriver bloggeren «Alma», en ung lykkelig student, om opplevelsene i livet sitt. Om drømmene sine, og om det hun tenker i øyeblikket. Hun er akkurat som meg, og skriver akkurat sånn som jeg gjør nå, her i min egen blogg. Det spesielle er bare at Alma har vært syk over en periode, og nå har hun fått vite at hun skal dø.

«Hadde jeg ikke hatt denne pcen hadde jeg blitt gal. Det føles som jeg har en samtalepartner som aldri forsvinner.» Alma

Grunnen til at Almas blogg fascinerer meg sånn er kanskje at jeg fra første stund følte en utrolig tilknytning til henne. Som om det like gjerne kunne vært meg. Hun skriver med en ro og tapperhet som gir meg frysninger. Men hun gjør meg ikke trist. Bare rørt. Hun gjør meg glad for at jeg lever! Hun får meg til å sette pris på de små tingene, som små gaver hun får på sykesenga, for eksempel en gammel kinobillett av sin far, fra sitt aller første kinobesøk som tiåring. Hun får meg til å tenke på at folk dør, at folk faktisk dør hele tiden. Mennesker, unge som gamle. Det er ingen nåde. Det er ikke noe vi kan gjøre. Hvem som helst kan dø når som helst. Jeg. Du. Dette kan være den siste dagen i livet ditt. Men slik er det, og det er bare å sette i gang og skrive blogg. For hva annet kan man vel egentlig gjøre?

Jeg har det med å tiltrekkes av det triste, men jeg vil ikke si at Et hav av minner er trist. Den handler ikke egentlig om døden, men om livet. Alma er spøkefull, ærlig og åpen, selv om hun har valgt å være anonym, og det er helt okei. Det er strålende. Jeg har fortalt henne i en kommentar at jeg er veldig glad for at hun har bestemt seg for å skrive denne bloggen. Det er nesten som å lese en roman. En roman som skrives mens du leser. Fantastisk! Takk, Alma!

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS