Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Gode, gamle Elefantzonen endelig tilbake

elefantzonen er på påskeferie.
oppe i fjellet og står på ski.
og spiser kvikklunsj.
og appelsin.
pynter seg.
får nytt design.

kommer tilbake når tiden er inne!
Binka

Dette var siste tut før det var over og ut. Jeg skrudde av lyset rett før påske og sendte Elefantzonen på påskeferie, gadd ikke mer, trengte litt pause, måtte konsentrere meg om andre ting, kjedelige ting, forpliktelser og skoleting, dusteting, bortkastede ting, jeg visste ting var bortkastet, men jeg måtte bare få dem unnagjort, holde pusten og hoppe i det, et grått landskap over det som skulle bli en lang kreativ tørkeperiode for gode, gamle Elefantzonen.

– Hva skjer med Elefantzonen? spør en eller annen, ansikt til ansikt eller på nettet.
– Den…den har satt seg fast i skiheisen, svarer jeg fnisende over min egen, skrale vits. Den som spurte ser rart på meg og fniser ikke, jeg rødmer og hopper falmende rundt med blikket i omgivelsene for å fange opp et annet samtaleemne, jeg vet ikke hva jeg skal si, hva skal jeg si?, jeg vet ikke, jeg vil ikke si noe om Elefantzonen, jeg vil ikke snakke om det, jeg vet ikke, det er tomt, hysj!

Jeg sa: – Kommer tilbake når tiden er inne! før det ble stille. Kanskje jeg visste langt inni meg at det ville være stille lenge. En lang påskeferie. Kanskje til søttende mai. Kanskje til attende mai – eller til og med kanskje helt til den nittende! Men nå er det juli. Det er juli, for svingende! Kom deg opp på påskefjellet, lås nå opp den forbaskede hyttedøra, tråkk deg frem over alle kryssordbladene og kvikklunsj-papirene som ligger strødd over det bombarderte hyttegulvet og grav nå frem lenestolen som skal stå der inne, nedgravd i lesestoff og påskegodt og dra nå endelig frem den gode, gamle websiden du har, utmattet av påskenøtter og godteri, for nå skal vi hjem, nå skal vi gi folket lesestoff igjen! Nå er tiden inne.

Hvorfor tiden plutselig skulle være inne på en dag som dette er faktisk bare en spontan idé som inntraff så sent som går kveld. Men det betyr ikke at dagen i dag ikke betyr noe. Tenker du deg om et sekund, skjønner du sikkert allerede hva jeg mener. Da jeg skrev i Moleskine-dagboken min i går kveld, oppdaget jeg at morgendagen var fredag den trettende juli. Så perfekt!

Fredag den trettende er nemlig ingen ulykkesdag, det en lykkedag, og det har jeg bestemt! Svarte katter betyr lykke, stiger, kummelokk og knuste speil: Det er lykke alt sammen! Nå får også Elefantzonen menge seg med alle de mystiske, svarte kattene og være lykkelig mystisk. Tenk at en kul og stilig fredag den trettende skulle komme sånn uten videre! Hvilket tegn fra oven!

– Oven? Skjebnen? Eller fra toppen av påskefjellet hvor Elefantzonen har sittet i påskehytta si og løst påskekryssord over tonn med kvikklunsj og appelsiner i flere måneder? hoster den indre Binka som sitter på skulderen min og kommenterer alt det jeg tenker, skriver og foretar meg.

– Dette designet ser ikke helt ferdig ut, altså, Binka. Eller hva? Hæ?, klager den indre stemmen. Klokka er dessuten elleve om kvelden nå, du er treg med å skrive dette vrøvlet!
– Ja, nei, jo, ja, jeg er fullt klar over det, altså, jeg skal fikse og pusse og gjøre det mer personlig underveis – og det mener jeg, altså, jeg måtte bare få lagt ut et nytt innlegg, det er jo så lenge siden sist, så kommer resten av seg selv, det grafiske, det personlige, innholdet i margene, i menyen, fargene…
Før jeg er ferdig med å forklare bryter den indre stemmen ut igjen:
– Nå ja, snøft, det får vi nå se på!

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS