Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Kreativitet på kommando

På skolen. Binka og en klassekamerat sitter på gangen og klargjør en norskfremføring. Det er egentlig mediatime (les: glo i dataen og være kreativ på kommando!), men de to elevene har såpass god kontroll på det nylig utdelte prosjektet (som består av å ta ett bilde på tre uker) at de tillater seg denne hårreisende utskeielsen.

LÆRER: Dere får nok ikke jobbe med norsken nå, nei…
BINKA: Men jeg kan jo ikke løpe ut og begynne og ta bilder til det prosjektet nå uansett.
LÆRER: Men du kan planlegge og (blablabla).
BINKA: Det har jeg gjort. Jeg vet akkurat hva jeg skal gjøre.
LÆRER: Vet du akkurat nøyaktig hvordan bildet ditt skal ta skal se ut?
BINKA: Eh… *bøyer hodet* …nesten…
LÆRER: Nei, nå må dere komme inn i klasserommet igjen.
BINKA: Jada. *Binka går inn i klasserommet og fortsetter å jobbe med norsken. Læreren ser strengt på Binka*.
BINKA: Jammen! Jeg klarer ikke å være kreativ på kommando!
LÆRER: Du må forstå at du ikke bare kan jobbe på den måten du liker best (hun vet at jeg jobber spontant, tar kreativitet på sparket og ikke liker planlegging).
BINKA: Hvorfor ikke?
LÆRER: Jo, fordi… det kommer du til å merke i arbeidslivet!
BINKA: På hvilken måte da?
LÆRER: Ja… jo… Hvis du har en tidsfrist. Hvis du skal ha en utstilling for eksempel. Ja. Da må du jobbe med den for å bli ferdig i tide.
BINKA: Blir fint ferdig i tide selv om jeg tar meg en halvtimes pause til å jobbe med norsken.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS