Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Best End har den beste slutten

Jeg er imponert. SÅ godt trodde jeg ikke om mine medelever. Ikke det at jeg IKKE trodde på dem, men etter mandagskveldens generalprøve av «Best End», årets musikal fra Lundehaugen Videregående Skole, skulle det likevel vise seg at en skolemusikal kan inneholde så langt mye mer enn klissete ballader og lettbeinte dansere som sprader over scenen i fri utfoldelse.

Lundehaugen Videregående Skole har nemlig sin helt egen Stevie Wonder.

Men Stevie Wonder-lookaliken er fortsatt et uvisst kapittel av kvelden mens vi fortsatt underholdes av de imponerende stemmene til de andre, upolerte musikaljuvelene som fremfører musikalslagere fra bl.a. Fame, Chess, Annie, Lion King, Miss Saigon, Chicago, Mama Mia og Chorus Line.
Er dette de samme ungdommene som sitter i kantina på skolen vår og smatter på tørt brød med svett ost?, undrer jeg. Og det er det. Jeg kan nesten ikke tro det jeg ser.

Og jeg ser mye. Jeg ser et kritthvitt scenegulv, fargesprakende kostymer, to dirigerende hender fra orkestergraven, musikklærere stolte som haner, strålende ansikter fra både scene og publikum. Men så slår det meg avslutningsvis at synssansen likevel ikke står i sentrum på en kveld som dette.

Musikalbandet takker for seg med «Thank You For The Music», og den svaksynte eleven jeg har sett rusle rundt i korridorene på Lundehaugen entrer scenen, ikledd rockestjerne-antrekk med hvit dress og svarte solbriller, før det ut kommer den mest utrolige Stevie Wonder-stemmen du kan tenke deg. I hvertfall hvis du er klar over at du er på «Best End» i Sandnes Kulturhus, og ikke «West End» i London.
Mens jeg sitter der, måpende av beundring, må selv den stanhaftige media-piken som jeg er, ta seg til å ense en aldri så liten tåre i øyekroken. «Så dette var musikalen fra Lundehaugen, ja…», runder jeg av den rungende musikalopplevelsen, og stadfester på stedet: Best End har den aller beste slutten.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS