Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

JABBETE, sa du?

Før høstferien skulle vi skrive filmanalyse på skolen. «Skrive, hurra!», tenkte jeg selvfølgelig og satte i gang med å avsløre undertonene av filmen Rosemary’s Baby. Så mye skrev jeg, at jeg til slutt endte opp med hele ni sider. Kvalitet er jo selvfølgelig viktigere enn kvantitet til tross for at jeg slo litt på stortromma når det gjalt kvantiteten på denne oppgaven, men jeg synes virkelig det kom et høylytt «dong» fra kvalitetsdelen også!

Men det synes selvfølgelig ikke læreren. Akkurat det gjør jo egentlig ingenting, men grunnen til at jeg forteller dette til dere er at det ble brukt et litt sleipt ord som i bunn og grunn var like morsomt som fornærmende. Hør på dette:

«Du har en interessant problemstilling, som du kommer tilbake til i analysen. bra! Du har også mange gode poeng. Men, du skriver deg litt bort. Du skriver unødvendig langt og litt «jabbete». Dette gjør den tyngre å lese, og det blir vanskeligere å få øye på poengene. Kort ned, og stram inn språket ditt så blir dette veldig bra!»

Jabbete?! Nei, nå altså. Det går an å kommentere med ord som «langtrukket» og «komplisert» – men «jabbete»? Enda var det bra at det ikke var «søvndyssende» som var ordet som ble brukt. Men uansett, det var litt sånn festlig likevel. Vi tar oss ikke så nær av det. Når man er lærer og skal lese 90 filmanalyser fremlengs og baklengs og opp-ned kan vel det meste virke søvndyssende. Og jeg var jo tross alt bare jabbete!

Vel, vel. I denne forbindelse har jeg tenkt å vise dere noe jeg skrev i Moleskine-boka mi 30/09-06:

«I går kjøpte jeg en bok. Og jeg vet jo hvordan det er. Jeg blir helt hekta på tanken om å skrive min egen bok. Innholdet i boka sniker seg bare sånn nesten. Det som sniker seg aller mest inn er inspirasjon. Dette skjer når jeg leser allslags bøker egentlig!

Men det som også hører med, er at når jeg griper fatt i pennen og prøver å skrive noe fornuftig, så synes jeg at jeg er den verste skribenten som noen gang har vandret rundt på denne jord.»

Jeg er virkelig en forvirret liten skribent.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS