Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

The U.S. vs. John Lennon

I perioden 1966-1976 preget John Lennon verdenspolitikken med sitt lidenskapelige antikrigsarbeid. Det vil si, omtrent tjue år før jeg ble født og deretter lå trygt i en eller annen babyseng og nøt livet bedstående av mat, soving og bæsj.

Lenge før den tid demonstrerte altså John og Yoko i de forente staters gater. De kjempet for den store verdensfreden. Her var den blodige og unødvendige Vietnamkrigen var et hett tema. Vel, krig generelt var – og ikke minst er en høyprioritert sak å avvikle. Tretti år senere er vi inni nok en blodig krig. Lennon er ikke lengre med oss, men budskapet hans lever fortsatt videre.

«War is over! If you want it.» Denne frasen har så godt som blitt et symbok på Lennons kamp. Ikke bare mot krig, men også mot de amerikanske myndighetene som så på ikonet som en trussel mot nasjonalsikkerheten.

Nå blir historien til en dokumentarfilm som kommer på amerikanske kinolerreter nå i september. Norgeslanseringen vil nok finne sted den også, skal du se.

Filmen er laget i samarbeid med Yoko Ono som for anledningen har åpnet sine filmarkiver med råmateriale av parets kamp for fred. Mange andre mennesker som hadde tilknytning til Lennon, i tillegg til Yoko selvfølgelig, intervjues også i dokumentaren – og hun legger til;

– Av alle dokumentarene som er laget om John, er dette den han ville likt aller best.

Regissør David Leaf er også svært positiv til filmen. Han har i tillegg kommet med en klok uttalelse som jeg nikkende slenger meg med på;

– Til tross for fredsaktivismen er verden dessverre i krig igjen. Jeg tror derfor at en historie om John Lennon, som var fryktløs i sin kamp for fred, er spesielt relevant i en tid der frykt synes å regjere.

Se trailer

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS