Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Dong!, nå er det bare én uke igjen!

Her om dagen begynte jeg å telle ned til skolestart. Ja, det gjorde jeg! Men kjære folkens, nå må dere ikke tro at det har klikka helt for meg her borte. Nei, for det har det ikke, ser dere. Bare slapp helt av. Pust inn og ut. Denne nedtellingen var mer ment som en sånn praktisk greie.

Jeg tenkte nemlig at det generelt sett er fint å være litt forbredt. å ha oversikt. Det et er lurt å kunne vite når den siste sommeferieuka er her. Reflektere litt over hva årets sommferie faktisk har innebåret. Samtidig kan man kanskje også finne ut hvilke ferieplaner man enda ikke har fått praktisert og få utført disse mens muligheten fremdeles er der.

Så da trenger man oversikt over når, hvor og hva: Planlegging, altså. Og planlegging er en fin ting, så lenge man ikke blir helt vill og gal etter det. Da kan man nemlig risikere å bli bitt av planleggings-konseptets verste fiende: Stress. Disse irriterende psykoene rotter seg sammen med biene, og de stikker hardt! Du skjønner det, at når man planlegger gjelder det å holde seg på den smale sti der målet er så flott som bare det; Ikke noe stress i det hele tatt.

Men åkei, nå det var verken biestikk eller planlegging det skulle handle om. Det var nedtelling til skolestart! Og jeg bestemte meg for at den aller mest effektive måten å gjøre dette på var ved å kleise «[tall] dager igjen til skolestart!» inn i nicket mitt på MSN. Da kunne jeg følge nedtellingen, du kunne følge nedtellingen og mitt praktiske budskap ville dermed bre seg elegant ut over det ganske nett frem til kokte, stekte, bakte og frityrstenkte ungdommer i flytende feriedus.

Er de klar over at de må løpe ut i butikken og sikre seg svære beholdninger med kladdebøker og viskelær? Hallo i luken, har dere våknet fra sommerdvalen? Det er på tide å våkne! «Bjørnen sover i sitt lune hi», heter det. Men når jeg vekker den kan den nok bli litt sur, ja. Den reiser seg muligens opp på to og brøler mens den viser frem alle de skarpe tennene sine! «BRøøøL!» Og jeg løper forskremt avsted med halen mellom beina mens jeg hyler «unnskyld, unnskyld, unnskyld…»

På IDOL SIER DET «DONG!» før programlederne nærmest traller i kor at «nå er det bare ett minutt igjen å stemme!». Så vifter de luftig med manuskriptet som en ekstra dytt til å få seernes romper til å lette fra setet og finne frem mobilene sine. Jeg ville på en måte si «Dong!» jeg også og svinge litt luftig på MacBook-en min. Dytte folkene frem og opp, og samtidig meddele med en trallende stemme at «nå er det ikke lenge før sommerferien er slutt». Dong!, liksom. Nå skjer det noe! Men så var det det der med at bjørnen sov da, bjørnen ble vekket og bjørnen reiste seg opp på to og var sinna.

«Er du helt varm i skallen, eller?» «Jeg blir helt deppa!» «Ugh!» «Du må ikke minne meg på det, jeg blir helt dårlig!»

åkei, tenkte jeg. Så da ble det eple + z. Beklager lidelsen jeg påførte dere og fortsatt god natt. Jeg hadde gjort mitt og humpet fra bjørnenes lune hi på ujevnt terreng i skauen. Med ett snudde jeg meg et lite øyeblikk for sikkerhetsskyld og ropte hysterisk; «Blyantspisserne kommer til å bli utsolgt! Hører dere? Dere kommer for sent! Og det går bare ikke, altså! Og så den døgnrytmen da! Hallo – den kommer til å bli helt forvridd og tøyd i de minst skolekompatible fasonger. Pling! Ding! Dong! Nå er det bare én uke igjen å våkne på. Det er på tide å gjøre seg klar, kjære folkens. Pliktene kaller!» Men under min dramatiske forestilling i beste mening holdt de seg bare for ørene og skrek «LA LA LA!».

Nei, nå altså!

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS