Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Monolog om banning

Banning… Smak på ordet… Banning… Høres det noe fancy ut? Høres det ut som det er glamour, integritet eller noe sofistikert over det? Gjør det virkelig det? Nei… Det gjør det ikke.

Hvorfor holder da folk på med dette her? Banning… De merkeligste strofer sprøytes uhyggelig inn språket vårt. Ja, ord som vi egentlig ikke vet helt hva betyr selv en gang. Vet vi i det hele tatt hva ordet «banning» betyr? Banning…

Jeg slo opp i en ordbok for å finne ut av dette. Og skremt og facinert på samme tid, dukket ordet «forbannelse» opp. Forbannelse… Nei, det ordet der smaker ikke noe bedre. Forbannelse… Det ligger i tillegg noe uhyggelig over akkurat det ordet. Og man vet, man vet det så inderlig godt, at forbannelser ikke er noe man bare slenger rundt seg sånn i hytt og pine. Forbannelser er det ikke du som har kontrollen over. Men noe som er mye større og mektigere enn deg. Gjerne noe ondt. Onde makter som vil kaste onde forbannelser over deg. Pthew, nei, det vil ikke vi blande oss oppi. Eller vil vi det? Ja, gjør ikke folk det hele tiden?

Forbannelse… Forbanning… Banning. Der har du ordet som vi er kjent med. Det er der det kommer tilbake. Eller skal jeg si, «stikker innom». For det er nemlig sånn jeg føler det med banning. Det stikker. Det stikker dypt inn i hjertet. Som om det virkelig er en forbannelse. En ond en. En forbannelse mot språket i første rekke. Kanskje også en forbannelse mot andre ting. Kanskje en forbannelse mot folk. Mot deg! Har du tenkt på det før?

Tenk deg at du snubler og faller ned en trapp. Og hvem roper du på? «SATAN!», roper du. «FAEN!», «Helveteeeee….» Jepp, det er det han heter. Det er det han kalles. Og det er der han holder til. Men hva skal det gjøre godt for å rope på han av alle mulige i et sådan smertefullt øyeblikk. Han vil nok ikke komme og plukke deg opp og lime plaster på kneet ditt. Eller si «Her er jeg! Og ja, beklager… Dette her var bare min feil.»

Mens du ligger der og ynker deg, dukker kanskje «FAAAADER!» opp blant mandlene nede i halsen din. Fader… Var det hans feil at du datt? Var det hans feil at du fikk vondt? Og hvorfor fikk du egentlig vondt?

Kanskje du fikk vondt fordi det ligger en forbannelse over deg… En banning. Pass på hva du slenger rundt deg…

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS