Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Elefantenes barnehage

Hvordan tror du det er å være en elefantunge? Liten, ynkelig og usikker på hva den lange nesa di egentlig skal brukes til, blir ikke verden akkurat enklere når moren din forsvinner ut i intet. Da kan det være fint å bli plukket opp av en barnehage for elefanter. Endelig har foreldreløse elefantunger noe å tute hurra for!

Den spesielle barnehagen ligger i Sri Lanka, og finansieres av besøkende turister. Her får elefantungene mat og omsorg, og sprader lykkelige rundt i gjørma sammen med likesinnede, små kjemper. En av dem har til og med mistet et øre. Det ble spist av en sulten leopard i jungelen når moren ikke var til stede for å passe på. Men hva hadde egentlig skjedd med henne da?

Den stakkars elefantmoren kan ha gått på en mine, eller blitt skutt av krypskytere. Sistnevnte er imidlertid lite trolig når kun et fåtall av elefantene i dette området har støttenner, og hverken huden eller kjøttet kan brukes til noe nyttig. De som troligere har gjort mange elefantunger foreldreløse, er bøndene, som skyter elefantene som forsyner seg av avlingene deres.

Det at disse avlingene ligger der elefantene alltid har funnet mat, har tydeligvis ingenting å si… Jeg er dypt rystet.

Relaterte saker: Må slakte elefantfamilier, Dagbladet.no

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS