Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Colaflasker av en annen verden

Da Coca-Colas aller første flaske ble designet i 1915, var det nok få som ante hvor flaskens videre utforming ville før hen. Men nå – 95 år senere – kan vi være vitne til at Coca-Cola prøver seg i den moderne designverdenen med flasker som lyser i mørket!

Designprosjektet, som består av fem ulike flaskervarianter, har fått navnet «M5» for «Magnificent 5″. Og magnificent er nok bare fornavnet til disse fortryllende innpakningene som er beregnet på unge og kreative kunder.

Noen av verdens ledende designbyråer har stått for designet, som etter Coca-Colas visjon måtte reflektere budskapet om optimisme og en bedre verden.

Dessuten er seriens fem forskjellige flasker definitivt en pryd for øyet, og et lekkert samleobjekt som nok aldri i livet vil bli å finne i en eller annen lumpen pantemaskin på Rimi. Dette er kunst. Men dessverre også litt for eksklusiv kunst som logisk nok kun vil være å finne på eksklusive klubber med inventar deretter.

Flaskene vil først bli sluppet i Tyskland, Spania, Italia, Mexico og Brasil. Og etter ett til to år vil Coca-Cola bestemme seg for om de vil trekke tilbake designflaskene eller ikke. Men for spesielt interesserte vil det nok også være mulig å skaffe seg eksemplarer via netthandel på ebay eller lignende, noe som sikkert kan føre til spredning av forfalskninger og pengesluking. Vi vanlige folk får nok derfor bare nøye oss med webbaserte goder tilknyttet til prosjektet i første rekke.

På prosjektets fortryllende webside Them5.com har nemlig hver flaske blitt lansert sammen med sin egen musikkvideo sammen med artister som Fisherspooner og The Flaming Lips.

Nevnte jeg forresten at de lyser i mørket? Coca-Cola vet virkelig hvordan de skal klare å gjøre seg uimotståelige.

Them5.com

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS