Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Spisebord på boks

Det går mot vår (ja, den skal i hvertfall komme etterhvert), og piknik, grilling og annen vårlig bespisning blir igjen ypperlig å plassere utendørs blant fri natur og fuglesang. å sitte ved et japanskinspirert designspisebord midt i bjørkeskauen da, istedet for på halvskeive hagestoler med blomstrete seter, kan virke umulig. Men teknisk sett går det faktisk an. Spisebordet Mealbox kan du nemlig ta med deg hvor enn du vil.

Hjernene bak konseptet er det norske designparet i Igland Design. De har designet det 14 biter store puslespillbordet som uten juks og fanteri forbløffende nok lar deg pakke bordet og de medfølgende 6 stolene sammen til en 77 cm lang, 68 cm bred og 43 cm høy boks.

Mealbox er inspirert av japanske tradisjoner, som særlig de karakteristiske, lave stolene gir inntrykk for. Setene har for sittekomfortens skyld blitt polstret med neoprene-stoff som ofte blir brukt i tørrdrakter og annet sportsutstyr. Ellers er spisebordet laget av bjørk og strekker seg 40 cm over bakken. De øvrige målene er 68 cm bredt og 233 cm langt.

Det kan med andre ord (haha, jeg skrev bord!) bli en senket, men trivelig middag for seks personer rundt det norskdesignede Mealbox-bordet.

Det plassbesparende konseptet kan nok lett treffe tettpakkede mennesker i små storbyleiligheter, som kan trenge å rydde litt plass nå og da for å kunne strekke litt på kreaturet. Hurtigmat i esker er heller ikke ukjent for slike mennesker, og det er da det går opp for meg at Mealbox kanskje har blitt inspirert av en hendig og velproporsjonert McDonalds-boks med et litt mer skrantent design.

Når jeg filosoferer videre rundt dette, finner jeg ut at jeg vil tro Mealbox kan by på på lystigere tider for forhastede folk med tettpakkede liv. Nå trenger de ikke lengre å bare bære på fastfooden sin, men også ha med seg spisebordet under armen. Dette er jo svært viktig for å få den matroen man har krav på. Og hyggeligere kan det bli hvis man tar seg en vennlig prat med de øvrige middagsgjestene som sitter på de resterende lavbente stolene rundt det litt uvanlige middagsbordet.

Eller, kanskje de ikke gidder. En slik designgjenstand vil nok koste flesk hvis det en gang kommer i salg. Som alternativ kan jo de som ønsker kanskje bare hugge ned et bjørketre i bjørkeskogen når de er der på piknik med skeive hagestoler, og prøve å snekre noe selv…

Jeg sier kanskje, og jeg mener det. Men det er ?n ting som er sikkert. Og det er at Mealbox var et skikkelig fint bord.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS