Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Koss Porta Pro omfavner skallen som en klem

Før jul bestemte jeg meg for å gå til anskaffelse av de annerkjente Koss Porta Pro-hodetelefonene. «Temmelig lei» var nok mildt sagt det jeg var av disse idiotiske iPod-øreproppene som man stapper inn i ørene. Er ikke det svært uhygienisk og bakteriefremkallende da? Nei, det er kanskje bare rykter.

En ting som iallfall ikke er rykter er at det kan bli temmelig slitsomt å ha noe sånt i ørene over lengre tid. Og når man tar dem ut, skal jeg love deg at man kan bli temmelig øm i sjelens vinduer til musikken. Porta Pro derimot, omfavner skallen som en klem. Disse ville bli en fornuftig invistering, tenkte jeg. Med mindre de tilfører lydbiltet et kilo for mye bass, da, noe ryktene hvisker seg imellom.

Men jeg har hvertfall ikke blitt totalt bassisert av en drøy måned med disse hodetelefonene. Ikke sammenhengende, vel og merke, men i hvertfall etter mye og observang lytting.

Jeg husker første gang jeg satte dem på skallen og skrudde på Sigur R?s sin fantastiske plate «Agaetis Byrjun». Det var som om platen ble 10 ganger bedre enn før og at hele Sigur R?s faktisk satt rett innenfor øret mitt og spilte sine fantastiske toner som lød så troverdig at de ikke var til å ta feil av. En slik opplevelse har jeg aldri fått av iPod-øreproppene, som vel heller ikke er kjent for å være spesielt bra. Porta Pro derimot, er kjent for å være best.

Av forbruker.no betegnes Koss Porta Pro som en slags Bob Dylan i hodetelefonenes verden. Det synes jeg var et usedvanlig beskrivende utsagn som ikke bare klinger like bra som lyden i hodetelefonene selv, men som også er så sant som man kan få det. I 20 år har Koss beholdt det samme designet på sin Porta Pro, og selger nå mer enn noensinne. Dette vitner selvsagt om ordentlig kvalitet. Faktisk et klassisk stykke kvalitet som kanskje er like grunnleggende som iPoden selv.

Så er du også lei av å stappe inn ørepropper når du skal høre på musikk, vet du hvilke hodetelefoner som ligger og venter på deg til en veiledende pris på ca 400 kr.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS