Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

25 år etter Lennon

Det er 25 år og 10 dager siden John Lennons tragiske bortgang. Et stort tap av en stor personlighet. Men han lever videre gjennom musikken sin.

En grå desemberdag i 1980 ble enda gråere da urettferdigheten seiret over det gode. Riktignok var det adventstid, og de menneskene som hadde muligheten til det hadde kanskje åpnet luke nummer 8 i julekalenderne sine og satt seg fredelig ned i sofaen for å se på TV. Men så fikk de den grufulle nyheten. Popikonet John Lennon var ikke lenger blant oss. Han var blitt skutt og drept.

Gjerningsmannen var en totalt hjerneløs pappskalle som like før hadde fått Lennons autograf. Morderen, som i tillegg var en besatt Beatles-tilhenger, sitter akkurat nå i fengsel mens han unnskylder seg med at han drepte Lennon på grunn av sine psykiske lidelser. I dag er hans navn er kjent over hele kloden, men jeg vil ikke nevne det her. Det fortjener han ikke.

Selv om dette skjedde hele ni år før jeg kom til verden, har det en viss betydning for meg likevel. Er det en person jeg virkelig har respekt for, så er det John Lennon, for den fantastisk gode låtskriveren og hippien som han var. Jeg tror John Lennon var et godt menneske, og det at hans liv og talent ble endt så alt for tidlig i en alder av 40 år, gjør trangen til å vise medfølelse desto større. Lennon ble rammet av urettferdigheten. Selv ville han bare ha fred og langt hår.

8. desember var det altså 25 år siden hans bortgang. Likevel påstår Beatles-kompis Paul McCartney at han hører Lennon når han skriver låter. – Jeg tenker: «Hva kunne vi gjort her?», og så kan jeg høre ham.

Det synes jeg er godt å høre. Vi blir nok heldigvis ikke kvitt John lett.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS