Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Offentlig soving

Folk som sover synder ikke, de trommer ikke med foten eller stirrer på klokka. Men de kan gli dovent over deg i en skarp sving eller la være å våkne når du skal av toget. Har offentlig soving noen fordeler?

Etter jeg begynte på skole i Stavanger og ble en ivrig kollektivtrafikkforbruker, kommer det ofte øyeblikk der jeg får lyst å ta meg en lur. Særlig på vintermorgener når omgivelsene utenfor vinduet er bortført av nattens mulm og mørke. øynene blir tunge som fjell, og så… bare… BANG. Fjellene synker ned. Dnnng.

Men det synes jeg er litt flaut. Likevel kan min engstlighet rundt dette kanskje ikke være så dum likevel?

VG Nett skriver nemlig i dag om en kar som skulle ta fly fra Namsos til Trondheim, og tok seg en liten blund i flysetet. Men denne gangen gikk det galt. 21-åringen ble jammen meg med til Namsos igjen – og det mens han fortsatt var i drømmeland. Ja, sånn kan det gå.

Men til tross for denne hendelsen, fortsetter folk og fe med den offentlige sovingen sin. Ikke noe problem for meg, tenker jeg, helt til de villt fremmede soverne sovner mens de sitter ved siden av meg. Det er nettopp da jeg begynner å bekymre meg litt over potensielle situasjoner:

1) Når man sover, blir musklaturen naturligvis like doven som resten av passasjeren, og det kan derfor bli vanskelig for soveren å sitte rett i setet sitt. Lettere blir det heller ikke når toget når en sving og den offentlige soveren glir i motsatt retning. Hva om personen faller ukontrollert over nabopassasjeren (MEG!) i setet ved siden av? Det kan skape noen gøyale situasjoner… host.

2) Tenk hvis soveren ikke våkner innen jeg skal gå av toget og jeg dermed blir nødt til å utøve vekkeklokkearbeid? Min filosofi er at sovende mennesker helst skal få lov til å sove ferdig.

VIDERE GRUBLER JEG, og kommer frem til at det urgamle ordtaket «Den som sover, synder ikke» er en yppelig strofe å nevne i denne saken. Folk som sover trommer ikke irriterende med foten, de fikler ikke ubehagelig med hendene eller gir deg et olmt blikk før de kikker stressa på klokka.

Offentlig søvn kan by på et drømmende avbrekk i hverdagen i form av en gratis kinoforestilling med fantasifulle drømmer uten jordisk innsikt og fornuft. Noe sier meg at soving kan være løsningen på mange problemer. En liten blund i offentligheten trenger derfor ikke å være en dårlig idé. Snarere tvert imot.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS