Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Er den komplett nå?

Apple iPod spiller musikk. Den viser i tillegg bilder. Nå kan også filmfremvisning føyes til på spesifikasjonslisten til iPod-familiens mest funksjonelle spiller. Er det mer å stappe i den nå?

Det er ikke lengre er rykende fersk nyhet, men jeg må nesten nevne den likevel; iPod Video har kommet til verden og tilbyr muligheten for å se på film – hvor som helst.

Småstilt?
Noen vil vel kanskje påstå at iPod Video ikke kommer til å bli noen langtidsinvitering for dem som til slutt vil gå lei av den småstilte skjermen og heller lengte tilbake til widescreen-skjermen i stua. Den «ekte» filmopplevelsen vil antageligvis ikke komme like godt gjennom på iPodens minimale skjerm som på ordentlige skjermer. Men Apple har gjort hva de kan.

For å oppruste iPods design til filmfunksjonen har epleprodusentene nemlig valgt å tilføre modellen en oppjustert skjerm. Like under er selvsagt det karakteristiske klikkhjulet ennå, men jeg lurer på om det kanskje hadde vært en id? å erstatte dette med et mer plassbesparende navigasjonssystem for å få den oppjusterte skjermen enda litt større.

Men småstilt eller ei; iPod kan ikke akkurat ha widescreen heller. Da trengs isåfall noen ganske store lommer som bare blir enda mer koko i lengden.

Diggbart
Ja, iPod Video er bare diggbar.

Tenk deg for eksempel at du sitter på toget eller bussen på en tidlig høstmorgen. Ute har ikke solen stopp opp, og inne sitter halvsløve folk og stirrer i taket eller i gulvet. Forestill deg da at du som nybakt iPod Video-eier drar opp et fett eksemplar og sitter med den i hånda og nyter en fersk episode av spenningsserien LOST. Der sitter du. Du og iPod Videoen din. Og LOST så klart. Hvem husker på at det er en trøtt mandags morgen da? Hvem husker på at du ikke hadde lyst å krype ut av senga i dag tidlig? Og hvem i huleste bryr seg om at det er mørkt utenfor når den mystiske luken holder på å åpnes i LOST på den det som strengt tatt faktisk er en brukbar skjerm til slikt bruk.

iPod Video frister, men jeg tviler på at den blir erstattet med iPoden jeg allerede har. Den har jeg nemlig blitt sært glad i, særlig på grunn av inngraveringen på baksiden hvor det står «PUGGANDPLAY årets hjemmeside 2004″.

Men kanskje Apples supermodell er noe for deg? Modellen kommer på 30 og 60 GB og har blitt litt lettere enn forgjengeren. Likevel er prisen fra 2790,- nokså feit. Men det blir uten tvil en gigantisk julegavehit…

Les mer om iPod Videos tekniske spesifikasjoner

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS