Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Pladask for Zen Micro

Jeg er hardbarka iPod-fan og slakter som regel alt som prøver å snike seg foran vår stilrene venn. Likevel er det en spiller utenfor Apple-slekten som jeg simpelthen ikke kan motstå.

Apples suksess vil ingen ende ta, selv om andre mp3-spiller-produsenter gjerne upper seg. For en stund siden kom Creative Zen Micro på markedet og ble gjennomskuet som en mulig rival for Apples iPod som kanskje ikke lenger er den ledende designspilleren. Creative Zen Micro er nemlig farlig lekker…

Spilleren er hardiskbasert, akkurat sånn som iPod, og har særlig blitt sammenliknet med iPod Mini. Det er ikke uten grunn. Zen Micro innfrir nemlig gjerne de samme mp3-spiller-kravene som potensielle iPod Mini-kunder har; Hendig størrelse og lagringsplass som ikke er av de aller mest gigantiske, men heller ikke på kun et par hundre MB. Creatives iPod-rival har imidlertid en lagringsplass på 5 GB, noe som er 1 GB eller noen hundre flere låter mer enn iPod Mini.
Men heisann – der ser det jammen ut som Creative har overtaket. Men artikkelens ende er fortsatt ikke nær…

Jeg har som sagt virkelig fått øynene opp for Creative Zen Micro, og vil igjen minne om at det fortsatt er en mp3-spiller jeg snakker om når jeg legger til at dette er en fryktelig sjarmerende spiller. I butikker hvor de selger sånt som dette her er det nemlig nettopp denne som lyser opp bakom glassvinduer med sine livlige fargekombinasjoner og tiltrekkende form.

Og form er viktig. Her scorer kanskje Creative nok et poeng i å ha tilført spilleren sin runde kanter, noe som jeg mener mangler på iPod mini. Mini-versjonen i iPod-familien har nemlig, av en eller annen merkelig grunn, ikke fått de samme runde formene som de andre familiemedlemene har. Likevel blir iPod Minis design ofte omtalt som «sexy» av oppslukte entusiaster. Creative Zen Micro er til sammenlikning kanskje mer «søt».

Når man videre går i dybden på teknologiske duppeditter er brukervennlighet noe man vet å sette pris på. Dette kan jeg på ingen konstruktiv måte uttale meg om når det gjelder Zen Micro. Men ut ifra inntrykket jeg har fått av å ha undersøkt den ved hjelp av øynene, har jeg kommet frem til at iPods navigering i form av det trykkfølsomme klikkhjulet er mye mer veldesignet og lekkert enn det Creative har snekret sammen på Zen Micro. Her har vi trykkbare overflater likt som på iPod Mini, men som er plassert på en måte som gir et mer rotete og mindre delikat inntrykk. Applaus til iPod Mini her.

Ellers skal Creative visstnok ha gjort det lett å finne frem i menyvalgene, og lagt til en ekstra funksjon – radio. Ikke det at radio er helt livsnødvendig, siden det sjelden er noe interessant å høre på der (etter min mening), men radio kan være brukbart i visse tilfeller, og da støtter altså Creative Zen Micro dette.

Som en konkluderende oppdagelse kan jeg som en sterk iPod-tilhenger og iPodist nå innrømme at iPod begynner å få konkurrenter. Creative Zen Micro er en fristende sak og virker absolutt som et lovende alternativ til iPod. Jeg har falt pladask. For en fin spiller!

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS