Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Lenge leve iPod

Mens mobilteknologien vil rydde iPod av banen for å inkludere noe liknende i sine mobiltelefoner, vil ?iPodistene? ha iPoden den slik som den er; Uten forstyrrelser fra omverdenen.

Folk og medier har spekulert i om iPoden vil overleve nå når mobilteknologien stadig når nye høyder med å inkludere mp3-spillere i sin teknologi. De mener at folk flest ikke gidder å dra rundt på en ekstra duppedings for å høre på musikk ? når de like kan anskaffe seg en liten dings der de har alt de trenger. Dette vil ? hevder noen ? resultere i at iPoden til slutt får rynker og havner på gamlehjem sammen med kassettspilleren og walkmanen.

Imidlertid er ikke andre så sikre på det.

Nylig skrev Dagbladet om Dr. Michael Bull og hans fremtidige bok om sin forskning på iPod-brukere som ikke kan leve uten iPoden sin. Mange av disse uttaler at iPoden er det fineste de noen gang har eid.

Dr. Bull, eller ?professor iPod? som han liker å kalle seg, har forsket på likhetstrekkene mellom tusen iPod-brukere, og beskriver nå den typiske ?iPodisten? som en individualist som hater forstyrrelser og reklame men elsker å ha kontroll over sin egen hverdag og selvfølgelig – musikk.

Av de tusen ?iPodenistene? han har vært i kontakt med foretrekker 25 % iPoden foran mobiltelefonen sin. Om de i det hele tatt eier en. Så hva sier nå mobilteknologien til dette? iPodistene vil aldri med samme lidenskap kunne ta til seg en mobiltelefon med fare for samtaleforstyrrelser og innkommende skrot som reklame om ringetoner og javaspill. Det er imot deres naturlige adferd, og sånn går det ikke an å forandre på.

At Apples iPod-teknologi ikke utvikles like forhastet som mobilteknologien har vært et argument for det jeg nevnte innledningsvis, at iPoden blir utrangert.

iPoden kan til nemlig nå ?bare? tilby bildefremvisningsfunksjon i iPod Photo, praktisk håndterende størrelsesdimensjoner i iPod Shuffle, og den klassiske iPoden som i tillegg til de andre kommer i forskjellige versjoner i lagringskapasitet, også blir justert i designet nå og da. Ikke noe blinking, ikke noe mms, sms, dns, fms eller hva nå enn det skulle være.

Apples iPod har heller aldri prøvd å bekjempe mobiltelefonen slik som mobiltelefonen har prøvd å bekjempe iPoden. Som en like delikat gjenstand som den er utenpå, er også iPoden stille og rolig utviklingsmessig. Den tiltrekker seg de brukerne som vet å sette pris på den, og som har evne til å skape sin egen iPod, og ikke trenger en komplett mal for alt det de blir forventet å stappe den med, eller som den er designet for. Slik fungerer det ofte med flerfunksjonelle mobiltelefoner som ofte blir ubrukte i visse områder, fordi man simpelthen ikke tar i bruk visse funksjoner.

En iPod kjøpes blank og gjøres personlig. Ikke som en mobiltelefon som kjøpes kaotisk og gradvis gjør seg mer og mer ubemerket.

Dermed er det tvilsomt at iPoden havner på gamlehjem, men heller store muligheter for at den vil leve i noen evigheter til. ?iPodistene? liker den for godt til å gi slipp på den nå.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS