Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Dopa animasjonselefant

I mars 2006 kommer animasjonsfilmen «Slipp Jimmy Fri» om den narkomane sirkuselefanten Jimmi. Det blir røffe saker fra mannen bak NRK-serien «To Trøtte Typer», og antageligvis grunner både til å glede og grue seg litt.

De siste årene har vi blitt oversvømt med animasjonsfilmer om nusselige fisker, trivelige roboter og geniale superhelter. Alt i fantastiske farger og på bakgrunn av en så gjennomtenkt godhet at man nesten kjenner sukkersmaken i ganen. Men nå blir det andre boller.

Det er nemlig klart for en annerledes animasjonsfilm hvor hovedpersonen er – ja – en elefant. Men ikke tro at dette er en slags Dumbo 2 eller en elefantversjon av Løvenes Konge. For det er det altså ikke.

De som har kjennskap til NRK-serien «To Trøtte Typer» vil i «Slipp Jimmy Fri» oppdage at det er den velkjente røra fra tegneserietegner, regissør og manusforfatter Christopher Nielsen. Dessuten vil det være tilrettelagt for et gjensyn med NRK-seriens hovedpersoner, som heller ikke nå sparer på galgenhumor, usmakelig ordforråd og praktisk talt alt annet som kan ses på som politisk ukorrekt.

Animasjonsfilmen, som har verdenspremiere 17. mars 2006, har fått navnet «Slipp Jimmy Fri» og handler om elefanten Jimmi som heller ikke opptrer slik man kunne forventet av den sukkersøte elefantfilmkollegaen Dumbo. Jimmi er nemlig narkoman og lever et ulykkelig liv på et falleferdig sirkus drevet av en alkoholisert sirkusdirektør.

En av filmens andre karakterer er Roy Arnie som etter flere år som sirkustilhenger har blitt ledet inn i en karriere som sirkusarbeider. Men arbeidet blir ikke like frydefullt når sirkuset har blitt totalt nedslitt, dyrene er underernærte og slitne. Og Roy Arnie har fått ansvaret for å mate elefanten Jimmi med amfetamin og opiater for at han skal yte det beste under forestillingene. Elefanten blir narkoman, og ting handler om å slippe det stakkars snabeldyret fri.

Det blir røft drama og innblanding av både dop, prostitusjon, gambling og russisk og samisk mafia. Slettes ingen solskinnshistorie av en elefantfilm. Likevel har Norske Storm Studio brukt snart fem år på «Slipp Jimmy Fri» ved hjelp av kraftige maskiner med stor lagringsplass.

Den høyoppløselige filmen vil nemlig ikke ta opp mindre enn 1.5 Terabyte når den er ferdig. Denne svimlende lagringsplassen innebærer blant annet 110 000 bilder i en størrelse på 1828 x 988 piksler for kinolerretet som hvert og ett tar omtrent 30-60 minutter å generere. I tillegg vil filmen komme på både norsk og engelsk hvorav blant annet Mikkel Gaup, Kristopher Schau, Janne Rønningen og Are Sende Olsen står på den norske skuespillerlisten, og Roy Arnie, Kyle MacLachlan og Jim Broadbent på den engelske.

Verdenspremieren er som sagt 17. mars 2006, og jeg vil tro vi både har litt å grue og glede oss til her.

Stikkord: ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS