Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Morgenkvistens uromaker

Morgenstund vil ikke lenger ha så mye gull i munn hvis denne uromakeren inntar norske nattbord. Men på den praktiske siden er ingen tvil om at den nyskapende vekkerklokken vil hindre slinger i valsen når man skal opp om morgenen.

Problemet med morgener flest er vekkerklokker. Disse nødvendige duppedingsene har et viktig ansvar hengende på skuldrene sine, og er helt avhengige av at teknologien hjelper dem i å forbedre sine vekkingsmetoder.

Til nå har dette fungert dårlig, med mindre du har viljestyrke nok til å flytte fjell, dra biler eller få sumobrytere til å sveve. «Bare litt til», tenker du like etter morgenens vekkerklokkefanfare er avslått. Og før du vet ordet av det har «litt» blitt til «masse», og du vender tilbake til drømmeland.

Men tror du vekkerklokka bryr seg? Neppe. Den har gjort sin jobb: Skreket, og blitt slått av. Den har fri resten av dagen, og vil ikke komme til å få trekk i lønna hvis du ikke kommer deg opp fra senga innen en halvtime.

Men endelig har det kommet et vendepunkt i historiens vekkeklokkeutvikling, og nye vekkere føyer seg til i rekkene:
En vekkeklokke med lengre arbeidstid.

Nyskapningen heter «Sea Anemone Clock» og har fått den fiffige egenskapen å riste kraftig når alarmen går. Så kraftig rister den, at den hopper ned fra nattbordet og fortsetter det bråkete spetakkelet på gulvet. Og i det samme øyeblikket som man vanligvis bare hadde trengt å trykke fredelig på vekkerklokkens avknapp, blir det andre boller med den ristende vekkeren.

Da må man ut av sengen og hoppe etter den sjøinspirerte uromakeren. Gjerne hoppe, krype etter den under senga og løpe etter den ned trappen hvis det er der den hylende saken bestemmer seg for å ta veien. Men uromakeren tier ikke stille før man skrur den av, og også her skal det visst være tilrettelagt for et par komplikasjoner ettersom avknappen skal være nokså vanskelig å finne.

Etter en morgenstund sammen med en slik morgenfugl av en vekkerklokke, kan det være umulig å få nok ro på nervene igjen til å vende tilbake til drømmeland med det første.

Det er ikke å stikke under en stol at det faktisk kan fungere ganske effektivt. Brutalt, men spennende og en frisk men litt smårar start på dagen.

Les mer om Aaron Tangs «Sea Anemone Clock» her.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS