Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Noen liker sjiraffer istedet for elefanter

– Vi bare står der og ser på dem og drikker øl, sier sjiraffkongen Øyvind Bollingmo som har som hobby å besøke sjiraffer og stille kjendiser sjiraff-spørsmål.

Dagbladet.no publiserte i dag en presentasjon av sjiraffelskeren Øyvind Bollingmo. (Sjekk det etternavnet du!) Og når de langhalsede skapningene deler bosted med mine hjertekjære elefanter, ble jo saken enda mer interessant.

«Verdens vakreste dyr», mener Bollingmo om vegetarianerne fra Afrika. Han legger til at sjiraffen også er et vennlig og grasiøst dyr. (Omtrent det samme som jeg mener om elefantene mine.)

31-åringen fra Sør-Trøndelag jobber som dataprogrammerer. Han bor i Oslo og har leiligheten sin stappfull med sjiraffer. Men selv om Bollingmo hittil kanskje virker som en litt halvskrullete sjiraff-fanatiker uten mål og mening, har han gjort interessen sin om til en aldri så liten hobby.

Bollingstad bedriver nemlig tiden han ikke jobber med å utvikle «web-to-print-løsninger» til å stille kjente folk sjiraff-spørsmål. For å nå de omstridte menneskene bruker han nettprat-oppleggene som finner sted på de fleste nettaviser rundt omkring på den vide veven.

Det første sjiraff-spørsmålet han stilte, var til tegneserieskaperen Frode Øverli på nettprat på Dagbladet.no i 1999. Da stilte Bollingmo følgende spørsmål: «Hvorfor er det så lite giraffer i serien din?»

Bollingmo sier i ettertid at spørsmålet, men ikke dyret, var mest på spøk. Men til nå kan han skryte av å ha fått 467 sjiraff-svar fra politikere, musikere, forfattere og realitykjendiser på diverse nettmøter. Det hører også med til historien at han har sendt inn 1200-1300 spørsmål.

Selv om ikke absolutt alle har lyst til å svare på sjiraff-spørsmål vet Bollingmo i alle fall å kjenne andre likesinnede. De er en hel gjeng med sjiraffentusiaster som reiser rundt i hele Skandinavia og hilser på sjiraffene der. De har allerede hilst på tre i Norge og 30 i Danmark. Og i år skal de besøke alle sjiraffene hos søta bror i Sverige.

– Vi bare står der og ser på dem og drikker øl.

Selv om Bollingmo ikke har fått særlig med oppmerksomhet for sin uvanlige hobby som sjiraff-spørsmålsstiller, har han glede av dette. Og tro det eller ei, jeg ble jammen litt inspirert selv.

Fra i dag av skal jeg stille kjendiser elefantspørsmål på nettmøter, så skal vi se om Dagbladet skriver en artikkel om elefantgale Binka også.

(Reagerer du på måten ”sjiraff” er stavet på i denne artikkelen er det fordi sjiraffkongen Bollingmo mener ”sjiraff” er en penere stavemåte enn ”giraff”.)

http://www.dagbladet.no/magasinet

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS