Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

The Ring 2

Oppklaringer og gjensyn med jenta fra brønnen som tyr til drastiske tiltak for å få tak i det hun aller mest vil ha. Men det blir mer anstrengt ubehagelig enn herlig skummelt.

Meg og skrekkfilmer… Hva er det der for noe egentlig? Er jeg besatt? Akkurat sånn som de der folkene i The Ring som ser på den der filmen som gjør at hun der jenten kommer opp fra den der brønnen og sluker dem og spytter dem ut igjen eller hva nå enn hun driver på med, og får dem til å ligge igjen med dette grufulle ansiktsuttrykket totalt livløse og ukoselige på alle måter.
Du kjenner historien.

Og nå, når vi trodde at monsteret i The Ring var innestengt bak lås og slå, klatrer det frem igjen og sier ”hallaien” til ivrige The Ring-fans på kinolerretene i hele Norges land i oppfølgerfilmen, The Ring 2.

Flere som dukker opp er naturligvis Rachel og sønnen hennes Aiden som innledningsvis lever i den mest harmoniske idyll. Sist gang vi så dem unnslapp de den drepende videofilmens forbannelse og rømmet til en småby for å starte på nytt. Og vips, så blir idyllen brutt. Ellers hadde det jo ikke blitt noen film…

Skrekkeligheten starter med at Rachels sønn Aiden får et mareritt som han blir tydelig preget av i løpet av de neste dagene. Men han vil ikke fortelle om det. Du, jeg og alle oss derimot, vet hva Aidan tenker på. Stakkars Rachel derimot aner ikke et kvekk og blir skrekkelig bekymret av Aidens fjerne oppførsel. Og verre blir det når den lille gutten får en uvanlig lav temperatur og innlegges på sykehus hvor han blant annet tar knekken på psykiateren.

Ved hjelp av Aidens fotoapparat avsløres det for Rachel at djevelskapen har forfulgt dem, og filmens videre handling dreier seg om å utrydde det hårbevokste monsteret en gang for alle. En slik operasjon vil selvfølgelig gi oss en del hjertetrampende scener, for ikke å snakke om skjelvende nervøsitet. Spesielt skummelt er det å se filmen på kino hvor du føler at monsteret er ute etter DEG! Og det må jeg bare si er ganske nifst.

I The Ring 2 har Aidan, som spilles av David Dorfman, fått en mer sentral rolle, og gjør en enestående jobb som skekkfilm-skuespiller. Han er så skummel…

I grove trekk går thrilleren ut på at det hårbevokste monsteret, jenta – som ble drept av sin egen mor en gang for lenge, lenge siden fordi hun var uønsket, tar over Aiden, Rachels sønn, sin kropp for å praktisk talt bli han. Og som vi så i den forrige filmen er det bare én ting gjenferdet vil ha: en mor. Når vi vet dette og møter den velkjente, sjelløse jenta og hennes tårevåte problemer igjen, er det vanskelig å ikke føle en liten smule medfølelse bakerst i hjerterota. Og forvirret skal du bli når hun i tillegg bruker hjerteløse metoder for å oppnå det hun vil ha. Rachel må ta beslutninger hun aldri ellers ville tort å ta hvis det ikke hadde vært for hennes inderlige ønske om å bli kvitt de onde maktene som til stadigheter skal forfølge henne. Og absolutt alt er på nære nippet.

Når man skal anmelde skrekkoppfølgerfilmer er det som kjent flere kriterier som skal bli oppfylt enn at man skal bli skremt. Filmen må vise noe nytt, og samtidig bevise at det var verdt å lage en oppfølger til forgjengeren. Akkurat på dette området har ikke The Ring 2 blitt særlig kritikerrost. Men det gjør ikke at den er krisedårlig av den grunn. The Ring 2 oppklarer spørsmål vi ikke visste vi lurte på i den forrige filmen og gir oss ro i sjelen.
Men brønnen kan jo alltid åpnes igjen, og en tredje film mekkes sammen. I så fall bør de by på noen skikkelige overraskelser, for The Ring 2 blir mer anstrengt ubehagelig enn herlig skummel.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS