Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Veldens eldste?

Maria Olivia fra Brasil ble født 28. februar 1880 og er 125 år. Ja, du leste riktig, 125 år. Er det riktig å leve så lenge?

For noen dager siden meldte Dagbladet om det som sannsynligvis er planetens eldste menneske. Hun er uten tvil Brasils eldste, men om hun er Jordens lengstlevende person våger ikke Guinness rekordbok å si for sikkert. De hevder hun ikke kan bevise fødselsdatoen sin, selv om den er tilgjengelig for alle som ønsker å se den. Men Guinness rekordbok sier de skal undersøke saken nærmere.

Den gamle damen fra Brasil har vært gift to ganger og bor i en liten trehytte sammen sin 58 år gamle adoptivsønn som er et av hennes 14 barn. Hun har både imponerende god hukommelse, er mentalt oppegående, fornuftig og elsker å snakke. Og når det gjelder snakking er det nesten litt fantastisk at det er mulig å kommunisere med en person som har levd i over 100 år – og faktisk enda 25 til! Utrolig. Hun må nok ha mye å fortelle. Det er kanskje derfor hun er så glad i å snakke. Det er jo alltid nyttig å ha en hobby.

Kanskje hun har snakket seg gammel? Man kan jo aldri vite.

Hvordan har hun det egentlig? Er hun lei av å være seg – i over 100 år? ”Hei, jeg heter Maria Olivia og for akkurat 100 år siden var jeg 25 år”. Er ikke det rart? Hvordan føles det å si det til seg selv, og hva surrer egentlig rundt i hodet hennes? Er hun orientert i hva som skjer i verden i dag? Har hun testet ut datamaskiner og annen avansert teknologi som de for 100 år siden ville vært skremt av og trodd var trolldom? Og hvordan er det å være en levende historiebok som har levd i tider vi andre må lete og lese oss til i nedstøvede bokhyller?

Tenk på det du…

Dagbladet.no

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS