Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Alt i ett blir for tett

Microsoft og Nokia planlegger samarbeid om en dings som skal være en krysning mellom mp3-spiller og mobil. Men er dette så lurt? Begynner det ikke å bli litt trangt der inne nå?

I dagens hverdag er vi vant med teknologiske gjenstander som gjør at man kan ta med seg CD-samlingen sin over alt og få kontakt med en oransje munk på den andre siden av jorden – om man skulle ønske det. De teknologiske gjenstandene finnes som kjent i allslags farger og fasonger med ulike funksjoner og kvaliteter; mp3-spillere med stor lagringsplass, mobiler med kamera og mobiler muligheter for å se på film. Ja, det er snart ikke grenser for hva som skal være mulig. Og teknologien humper videre?

Det siste nå er at mp3-spilleren og mobilen skal smeltes sammen til ?n gjenstand. Men er dette så lurt? Begynner det ikke å bli litt trangt der inne nå?

Det er Microsoft og Nokia som planlegger samarbeidet om den klaustrofobiske telefonen. Produktet skal fungere som mp3-spiller og telefon, som allerede inneholder funksjonene med kamera, film, animasjoner, lydopptagning, mms, sms, ditten og datten og hva som mer finnes.

Jeg går ut ifra at dingsen fortsatt skal være liten, noe som kan gjøre at det blir vanskelig å finne frem, trykke på de små knappene og i det hele tatt finne gjenstanden i lommen. På min egen mobil ? uten mp3-spiller – går det fortsatt ofte litt fort i svingene når jeg skal trykke meg frem til der man skriver melding. ?Klikk, klikk, klikk og wops, der havnet jeg på wap-en gitt!? Jeg tørr nesten ikke å tenke på hvilket kaos hverdagen ville budt på hvis det kravlet enda flere funksjoner oppi der.

Apple har ikke (hvertfall ikke ennå) blitt blandet oppi prosjektet, og takk for det. Det er betryggende å kunne høre på musikk på deres minimalistiske mp3-spiller iPod med garanti for å ikke bli forstyrret av en eller annen desperat oppringning fra hvem-nå-enn-det-måtte-være. Dessuten er Apples iPod den peneste teknologiske gjenstanden jeg kommer på. Hvit, rund og enkel. Hvor enn Microsoft og Nokia prøver å lage et smakfullt utseende på mobil- mp3-spiller-krysningen sin vil det alltid være en knapp (eller sju) for mye. Frem- og tilbake-knapp, joystick, knapper på sidene, knapper med tall på, taster og knotter. Nei, det vil nok ikke bli mye minimalistisk der i gården.

På en annen side kan man forsåvidt aldri vite hva de kan finne på?

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS