Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

En danseskole for elefanter bankende i hodet

De nærmest ligger over skolepultene sine, fullstendig utmattet av den enorme mengden karbondioksid som svirrer rundt i luften.

øygard ungdomsskole i Sandnes ligger på toppen av en bakke, omringet av litt hus, litt busker og en del asfalt. Bilveien, forurensningen og alt det som verre er befinner seg flere meter lengre nedenfor bakken, så eksos kan du bare glemme å sniffe inn hvis du roter deg opp på denne toppen. Her er vi usedvanlig sunne og løper rundt og knasker gulrøtter hele dagen. På øygard er vi strålende opplagte og hodepine har vi aldri hørt om på denne fine skolen.

Jeg skrev fin, og nå tenker du «Hva mente hun med det?» Jo – skjønnhet. øygard ungdomsskole er hvit med et sjarmerende tykt lag med grå skitt på. Og i vinduet er prikken over i-en med noen fyttigrisen så fæle gardiner. Ja, øygard er strengt tatt ikke oppsiktsvekkende vakker. Men det sympatiske ordtaket «det er det indre som teller» sitter som vanlig spikret til den bakre delen av topplokket. Kan øygard likevel være litt vakker, eller er hele sulamitten like ufyselig som gardinene?

Verre!

Gulrøttene kollapser, og det samme gjør elevene. De nærmest ligger over skolepultene sine, fullstendig utmattet av den enorme mengden karbondioksid som svirrer rundt i luften. Hvor har O2-en tatt veien? På lærerrommet? På do? Eller kanskje fullstendig paddeflat mellom permene i KRL-boken til Karen Emilie?!

Nå vil vi ha oksygen og puste i! Så mens lærerne sitter i et langt mer oksygenfylt lærerrom og knasker sjokolade og leser Se og Hør, og ordføreren tar seg en dukkert i pengebingen sin og hopper tau med resten av betjeningen, sitter jeg og resten av øygardselevene oppe på toppen av denne fine bakken omringet av busker og horrible gardiner og løser kompliserte matteoppgaver med noe tilsvarende en danseskole for elefanter bankende i hodet.

Snart har vi bare det sosiale miljøet å puste i, for inneklimaet er ikke mye bedre enn i et gasskammer. Har vi gått feil? Er vi på øygard gasskammer? Nei, vi er på øygard ungsomsskole og det hadde vært greit hvis noen kunne slengt over et ventilasjonsanlegg snart.

(Dette kom inn i Sandnesposten og på leder-siden i Stavanger Aftenblad i dag, 16. februar. Jiihuuu!)

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS