Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Spinkel iPod

Lagringsplassen og funksjonene er ikke særlig imponerende, men den nye iPoden kan likevel få litt hjerterom fra folk som ønsker seg iPod uten å punge ut med flere tusen kroner.

Når iPod vanligvis utvikles til stadig bedre modeller med flere funksjoner, større brukervennlighet og mer moro, er det oppsiktsvekkende at de nå har valgt å muligens gå et lite steg tilbake med en fersk, enkel iPod.

Den nye spilleren bærer navnet iPod shuffle som på norsk betyr noe sånn som iPod blande. Det kommer av at den flash-baserte spilleren kan spille av musikken den inneholder i tilfeldig rekkefølge hver gang. ?Hvilken sang blir den neste??

iPod shuffle er en forholdsvis normal mp3-spiller på størrelse med en tyggis-pakke og veier bare 22 gram. Derfor kan den via lekkert ekstrautstyr henges rundt halsen eller festes til håndleddet eller armen. Dette gir den enkle iPoden et pluss ettersom å henge en av de andre modellene i iPod-familien rundt halsen kan, i motsetning til iPod shuffle, bli en tung påkjenning…

Den revolusjonære iPoden har enkelheten med seg og bærer bortsett fra det hvite, stilfulle designet og 12 timers batterilevetid, ikke noen andre likhetstrekk med resten av iPod-familien. Noen av tingene den mangler er for eksempel skjerm og muligheten til å navigere seg rundt på spilleren. Det går imidlertid an å ?skippe? (hoppe over) en sang eller tolv, men det blir da det eneste; Ingen spill, ingen valg av forskjellige playlister og ingen kontroll over hvilken av sangene som vil komme etterpå.

For den enkle person med en lommebok som kanskje er like spinkel som spilleren, kan dette for så vidt være et glimrende valg. Dessuten er den lille dingsen også gunstig for folk på farta som gjerne kan tenke seg å ta med shuffle-iPoden på en forfriskende joggetur. å ha store iPod skramlende nede i lommen med på dette, blir liksom ikke helt det samme.

Og så kommer spørsmålet som ofte er avgjørende for en mp3-spillers popularitet. ? Hvor stor lagringsplass har den?
Til å være iPod er det ikke en særlig imponerende romslighet der inne. Men ser man på den knøttlille saken er det kanskje ikke så rart. 512MB for 849 kroner eller 1GB for 1240 kroner er den omtrente prisen for iPod shuffle når den ventes til Norge 29. januar. Dette kan jo på mange måter bli en sikker vinner blant folk som ikke gidder å drasse på tusenvis av sanger og som vil kalle seg iPod-eier for under tusenlappen. Og når de har blitt det, blir de sannsynligvis så hekta på iPod og Apple at de kjøper enda flere produkter.

Smart trekk, Apple…


Hopp og dans med iPod shuffle
Apple.com/iPodshuffle

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS