Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Historien om Google

Google.com, verdens største søkemotor. Hvordan startet det hele egentlig?

Det var i 1995 23 år gamle Sergey Brin og 24-åringen Larry Page møttes på en samling for doktorgradsstudenter i informatikk. Når de etterhvert ble kjent med hverandre fant de ut at de begge var besatt på å løse et dataproblem som den gang var veldig stort. I dag ser vi på resultatet som en selvfølge, og problemet, det var; Hvordan søke etter informasjon blant tonnevis med data?

De to studentene hadde lite penger, så det var vanskelig å få prosjektet i gang. Og da ingen av de største IT-selskapene var interessert, måtte de fattige googlerne selv lansere det som senere ville bli verdens største søkemotor.

En dag hadde karene flaks og fikk økonomisk støtte (100.000 dollar) av en travel navn som har vært med å grunnlegge Sun Microsystems. Men sjekken kunne ikke brukes ennå, for firmaet den skulle brukes på var ikke stiftet ennå. Nemlig Google-firmaet. Dermed lå sjekken i en skuff og samlet støv en liten stund. Google-karene fikk i mellomtiden hjelp fra venner og familie og skrapte sammen en million dollar for å få fart på sakene.

Nå var tiden inne for å flytte ut fra studenthjemmet og inn på et kontor. Google Inc. var startet, og neste stopp var en GARASJE hvor søkemotoren ble lansert på nett. To år senere, i 2002, var Google verdens største søkemotor. Magisk.

En god idé, masse jobbing og enorme mengder brukere førte til at Sergey Brin og Larry Page tjener enorme pengesummer. De har en inntekt på 29 milliarder kroner hver og er de 4. og 5. rikeste personene under 40 år i USA.

Til slutt må du bare få høre en artig opplysning:

Kontorlokalene til Google er skikkelig trivelige med lavalamper og farger. Google liker å fremstå som et litt useriøst firma, og om de har sittet litt for lenge med dataen og trenger litt fysisk aktivitet, eller rett og slett bare er litt sprø, er det et faktum at parkeringsplassen utenfor hovedkontoret blir stengt av to ganger i uken slik at de ansatte kan spille landhockey på rulleskøyter. Fancy!

Men hvor kom egentlig navnet «Google» fra?
«Google» er et nokså artig navn. Men hvor er det hentet fra? Jo – Det kommer fra det engelske ordet «googol» som betyr tallet som består av et 1-tall med 100 nuller bak seg. For Google symboliserer det de utrolig store mengdene med informasjon som er å finne ved å «google».

Google-siden sjøl.

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS