Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Shrek 2

MEGATRIVELIG.
Grønne monstere, de tre små griser, pepperkakehus og Pinocchio er noen av tingene man møter på i den megatrivelige familiefilmen Shrek 2. Nervepirrende øyeblikk blir det også når Fiona skal vise frem sin grønne ektemann til sin prektige kongefamilie i slottet. Men om trollet Shrek er en grønn versjon av Ari Behn vet jeg ikke. Kanskje… Men på langt nær ikke så trivelig.

I den første Shrek-filmen møtte vi det grønne trollet Shrek som bodde i skogen. Et helt annet sted satt en prinsesse ved navn Fiona i et tårn og ventet på at drømmeprinsen skulle komme og redde henne. Deretter skulle drømmeprisen bli prinsessens prins og de skulle leve lykkelig alle sine dager.

Men den megatrivelige grønne skapningen gir standard eventyr-malen en langt morsommere vri. Shrek er nemlig den staute karen som kommer og redder prinsessen i trollet, noe som både byr på både glede, ekte kjærlighet og kompliserte forviklinger for Fiona (som etterhvert blir et grønt troll hun også) og Shrek. Det lykkelige paret gifter seg, reiser på bryllupsreise, og så er det tid for å møte svigerforeldrene. Dritskummelt. Ja, det blir litt nifst da, kan jeg fortelle deg. Hvorfor det? Les videre.

Foreldrene til Fiona er skikkelig fintfolk, sånn som kongelige skal være i tegnefilmer (Og som de «dessverre» ikke er i virkeligheten. Kremt). Ved middagsbordet går det unna med raping, slurping og forveksling av «skålen-der-du-vasker-hendene-«skålen og suppeskålen. Wops. Ikke akkurat så heldig på første besøk hos svigermor og svigerfar, Shrek.

Men ting ordner seg sakte men sikkert. På veien møter vi en rekke tåresprutende latterlige situasjoner som gjør dette til en alldeles MEGATRIVELIG film som er noe utenom det vanlige, men likevel stappfull med alt vi kjenner fra eventyrverdenen fra før; De tre små griser, pepperkakehus, Pinocchio (med rosa tanga, faktisk) og Rødhette. Filmen tar oss med i en slags moderne eventyrerden full av overraskelser og morsomme sprell hvor mye står på spill når Shrek prøver å bli den drømmeprisen Fiona fortjener.

Har du ikke sett denne filmen har du gått glipp av noe ganske så svært, skal jeg si deg. I 1 time og 45 minutter får du more deg med flotte figurer, farger, replikker, omgivelser og musikk. Denne filmen har alt og passer for alle.

Asgeir, den perfekte Shrek
Denne anmeldelsen er imidlertid ved bakgrunn av den engelske orginalversjonen. Men jeg tviler ikke et sekund på at den norske versjonen er like morsom – om ikke morsommere. Ja, faktisk morsommere tror jeg. For der gir Asgeir Borgemoen stemmen til Shrek, og Thomas Gjertsen til eselet. Kan det bli bedre? Neppe.

Grønt popcorn
Kinoene har også gjort en aldri så liten storsatsing når det gjelder Shrek 2 på kino. Grønt popcorn har for anledningen inntatt i popcorn-skapet på kinoen (hvertfall på kinoen på Vågen i Sandnes). Smaken på det Shrek-matchende popcornet er dessverre ikke inkludert i denne anmeldelsen. Jeg har nemlig ikke smakt det. Kanskje like greit, for etter denne filmen med trylling, glitter og fantasifulle ting kan man kanskje begynne å tro på forvanling fra menneske til et grønt troll. Eller, kanskje det ikke det hadde vært så verst likevel…

Stikkord:
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS