Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Himmelen hver dag i et år

A History of the Sky fra Ken MurphyVimeo.

Kanskje en romstasjon

Kanskje et juletre.

Pale Blue Dot

Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark.
— Carl Sagan

Time Lapse fra verdensrommet

Earth | Time Lapse View from Space | Fly Over | Nasa, ISS fra Michael KönigVimeo.

Geomagnetisk storm

20 Hz observes a geo-magnetic storm occurring in the Earth’s upper atmosphere. Working with data collected from the CARISMA radio array and interpreted as audio, we hear tweeting and rumbles caused by incoming solar wind, captured at the frequency of 20 Hertz. Generated directly by the sound, tangible and sculptural forms emerge suggestive of scientific visualisations. As different frequencies interact both visually and aurally, complex patterns emerge to create interference phenomena that probe the limits of our perception.

20 Hz fra SemiconductorVimeo.

Bevege seg langsomt

40mm underworld fra James MillerVimeo.

Hvis det er sånn at de utenomjordiske allerede er på Jorda, da tror jeg vi må rette blikket mot sneglene. Antenner på hodet og huset på ryggen? De rareste av de vanligste skapningene jeg vet om! Denne lille videoen i et kult croppet format, fanger dem nydelig. Må sees! Og gjør det i fullskjermformat { dobbelklikk på videoen }.

Musikken er av Jean Michel Jarre — og er også noe helt for seg selv. Du kan høre mer på Spotify.

Det er fortsatt mye å oppdage

Jeg liker å tenke på alle mysteriene som foregår der ute i universet. Der ute hvor alt er uendelig svært, hvor Jorda i sammenligning er et ørlite mikroskopisk fnugg. Det får en til å glemme alle de mysteriene som faktisk foregår rett her. Under den samme blå himmelen som du og jeg. Naturen er en evig kilde til mysterier. World Wildlife Fund har i forbindelse med sin 50-årsdag samarbeidet med den britiske dramatikeren Stephen Poliakoff and regissøren Charles Sturridge for å minne oss om nettopp det. Astonish Me er kortfilm om undring og nysgjerrighet, og noen av artene som nylig er blitt oppdaget rundt om i verden. Det er virkelighetsmagi.

Behind the scenes

Stephen Poliakoff and Charles Sturridge on Astonish me fra WWF-UK

Følg Elefantzonen med RSS