Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Hvordan være kreativ på 2,7 cm

Making of the Chiquita Banana Font fra LemzVimeo.

Words have meaning and type has spirit, and the combination is spectacular

I determine how I design something based on the audience and what the audience would bear. Evoke the response you want while pushing the audience to see something perhaps in a new way. — Paula Scher

Fantastisk fint om ord & typografi.

via Brain Pickings

Det er måten han sier det

Martin Luther King (kinetic typography) fra versaVimeo.

If you want to be recognized, wonderful!!! Fenslende. På grensen til skremmende. Så engasjerende at du nesten blir hypnotisert. Jeg vet ikke om det er hva han sier, eller hvordan han sier det. Alt vi sier er så avhengig av tonefall. En og samme setning kan bli sarkastisk, eller en løgn, eller en innrømmelse, eller et utrop! Bare ved hjelp av stemmen. Hva er forskjellen mellom å snakke og å synge? Jeg begynner å lure. Å frembringe lyder med stemmen. Å frembringe lyder med stemmen. Snakke. Synge. Samme.

Vera

En historie jeg passerte på en vegg gjennom Stavangers gater en gang.
Hvem er Vera?
Les videre…

I’m gonna make it better

via Petnoga

Denne videoen beskriver en følelse jeg kjenner meg igjen i. «I’m gonna make it better». Det starter kanskje bare med en setning. Du prøver ut forskjellige ting for å se om det fungerer. Det ene fører til det andre, plutselig er du et helt annet sted. Bedre. Enda bedre! Men hvor går grensen? Det steder hvor bakketoppen for det «bedre» går over til «verre». Det gjelder å finne den perfekte balansen. Akkurat der. Men nå er du her, du ser på hva du har laget, og du tar deg selv i å tenke:

Jeg burde gjøre det enda litt bedre!

Alfabetet

The Alphabet from n9ve on Vimeo.

Dagens inspirasjon

Behance er en veldig bra side hvis du trenger inspirasjon til noe grafisk arbeid. Det som også er så fint over der er at alle prosjektene har en Creative Commons lisens, slik at du kan sjekke om det virkelig er greit for designerne å hente ut bildene fra arbeidene deres og dele dem på den egne digitale lekeplassen din. Nå mener jo jeg at sharing is caring, man kan jo aldri vite. Bortsett fra på Behance, — og sånt skulle jeg gjerne sett mer av.

Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS