Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

T-banen

På t-banen er det en som hører på musikk og synger, delvis snakker til seg selv. Jeg spionerer i refleksjonene i den mørke ruta når vi kjører igjennom tunneler. En annen har en lapp foran øyet, det er teip rundt. Noen tygger intenst på fingeren sin og stirrer rett fram inn i en helt annen dimensjon. En dame leser diskré i avisen som sidepersonen holder åpen. Jeg ser på henne, hun ser på meg, jeg ser ned, vi sitter på t-banen. Lenge siden jeg har sittet på t-banen, jeg gjør det ikke ofte. Noen som skal ut tørker vinternesa saftig med fingrene. Så trykkes fingrene mot knappen på døra. Jeg undres hvor mange bakterier som finnes på et slikt sted. Noen stopp senere går jeg av, balanserer langs midtgangen på en line. Jeg går opp bakken mot strømmen av mennesker som skal ned. Jeg går på det smale fortauet og ser opp etter istapper og ned etter elver av slaps. Til høyre i svingen blir noe delt ut, til venstre går bakken i oppløsning. Jeg har byttet sokker 3 ganger i dag.

Jeg skal vise dere frykten

Jeg har gått i lesemodus. Ut av skrivemodus og inn i lesemodus. En thrillerroman som får meg til å måtte se opp og puste, fordi det er så skummelt. Særlig brevene fra Samuel. Jeg sitter på kafé og drikker kaffe, og skvetter hver gang noen går forbi. New Yorks bakside. Ansikter som løsner fra huden, thrillernoveller som blir til virkelighet utenfor forfatter-karakterens kontroll. Jeg skal vise dere frykten av Nikolaj Frobenius. Har du lest den?

Likevel er det ikke noe som dreper, i dette tilfellet all mystikk, like mye som når det plagsomme paret ved bordet ved siden av begynner å kline. Klissete smaskelyder akkompagnerer mine mentale bilder om tunger som kuttes i to, og jeg setter ned koppen, hardt mot bordet, og tenker Get. A. Room! Jeg prøver å lese her!

Følg Elefantzonen med RSS