Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Skrivemaskin

Think before you write

Jeg fant denne smarte videoen en gang via en designblogg, og det fikk meg til å tenke på miljøet.

Dette er DBA-pennen, den eneste 98 % biologisk nedbrytbare pennen i verden. Den er også den eneste pennen som bruker blekk bestående av enkle, miljøvennlige ingredienser. Pennen blir produsert på en fabrikk drevet av vindkraft i USA, og er blitt designet som et smart alternativ til de giftige pennene vi bruker nesten hver dag, står det på nettsidene til det New York-baserte firmaet DBA. Les videre…

Min blå notatbok

Jeg har vært på Designtorget i Oslo og kjøpt en notatbok. Den butikken er bare helt fantastisk! Masse gode idéer. For en stund siden fortalte jeg dere om noen nye notatbøker fra Archie Grand som jeg hadde oppdaget. Noen i kommentarfeltet tipset om at de var blitt sett på Designtorget i Oslo, og der var jeg i går.

Les videre…

… I met and liked: Notatbøker

Så jeg var i denne bokhandelen, da, og jeg fant disse stilige notatbøkene som jeg aldri hadde sett før. De har en fin lommestørrelse på 16 cm × 11,5 cm med 160 sider i tykt, solid papir, og de finnes i alle mulige farger. Arkene er sydd inn i bokryggen som på Moleskine og føles like solid, bortsett fra at disse mangler den lille strikken som kan lukke dem igjen. Kanskje det ikke gjør noe, for de føles skikkelig godt innbundet. Omslaget er av tykk papp, så det kan du også skrive på, hvis du vil, og hvis du har en litt god tusj.

Men hva er det som står der fra før? «Writers I met and liked», «Photographers I met and liked», «Copywriters I met and liked», «Fashionistas I met and liked», «Publishers I met and liked», «Designers I met and liked», «Models I met and liked», og «Lovers I had and liked», med mange, mange flere. Ja, det er nesten ikke måte på hvor stort utvalget er! Les videre…

Minimalisme

muji1

Jeg kan gå rundt på Muji i evigheter. De har så mange rare og nyttige ting, og alt er minimalistisk og resirkulert. Alle som er der er veldig fascinerte. I hvert fall ved penne-seksjonen. Jeg ser ofte andre nerder som går der, i et hjørne av Åhléns, helt i sin verden, trykker på penner og tenker «wow!» og jeg kjenner meg så godt igjen.

muji2

Noe av det som er så fint med Muji er at de har en no-logo-policy. Navnet «Muji» kommer fra det japanske «Mujirushi Ryohin» og det betyr faktisk «No Brand Quality Goods». De har ingen påtrykte merkelapper. Kun et lite klistremerke som du kan ta vekk. Etterpå er det en liten minimalistisk åpenbaring. Notatboken er ikke mindre logo-løs enn en nyklekket påskekylling. Det er nesten som om den kommer fra en hemmelig notatbok-verden!

Følg Elefantzonen med RSS