Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Vil du kjøre Tante Paula?

Hei, du som leser dette! Jeg skulle gjerne hørt din mening om en liten ting. Nå for tiden har vi et prosjekt på skolen som går ut på å lage en kampanje for Tante Paula. Ja, det er helt sant. Den heter faktisk Tante Paula — en elektrisk, sammenleggbar scooter med uttagbare batterier som kan lades i en hvilken som helst stikkontakt. Den kjøres i trafikken og kan nå en topphastighet på 35km/t.

Jus Scootin’ (on the TP Scoot) fra Wellplastic ExtrasVimeo.

Vi testet den litt i dag, og det var veldig gøy! Den lager ikke lyd, og er helt utslippsfri. Det er litt som å suse gjennom lufta. Med begrenset hastighet. Men er den nyttig? Eller et leketøy? Vil folk ha den? Trenger de den?

Foreløpig er det veldig få i Norge som har den, så for prisen på 15.900,- vil det nok også følge med mange nysgjerrige blikk.

Jeg synes det er en spennende tanke om elektriske scootere som Tante Paula kunne erstattet bilen, i hvert for noen. Men er det mulig? I Oslo er det veldig mange biler som står parkert i gatene, og det er ikke hyggelig. Om alle hadde hatt en liten, elektrisk scooter kunne de tatt den med inn og plassert den i gangen i leiligheten sin.

Men det er også noen svakheter. På Tante Paula kan du verken ta med deg passasjerer eller mye bagasje. Du kan ikke hente noen i barnehagen, eller frakte en sofa fra IKEA. Men alle har ikke behov for slike bruksområder. Er du en av dem? Den lave hastigheten er også en bakdel. Det vil være fryktelig ubehagelig å kjøre med denne på motorveien, generelt alt over 40-sone. Men kanskje en ikke hadde sett på den som treg om ikke bilene hadde vært så raske. Er du enig?

I boligområder og små gater midt i byen derimot skulle jeg gjerne sust lydløst rundt med en Tante Paula. Noe sier meg likevel at en da like gjerne kan sykle. Vi har ikke helt lykkes enda i å finne mange gode grunner til hvorfor denne elektriske scooteren skiller seg fra sykkelen på en positiv måte, annet enn at Tante Paula kan holde hastigheten mer stabilt. Tidsklemma er alltid en utfordring.

Så — jeg lurt bare på om dere har noen tanker om dette produktet? Er det noen som tenker Ja! Jeg vil ha en Tante Paula! — eller sitter du igjen med en annen følelse? Hvem er du, og hvor kunne du dratt med Tante Paula? Kunne du droppet busskortet for den? Ville du latt bilen stå?

Håper dere har lyst til å svare, eller stille spørsmål, eller være med og diskutere! Til det sier jeg tusen takk.

«Dette skiltet er ikke spesielt pent,» står det på skiltet

Kom over dette skiltet i Bogstadveien. Jeg vet ikke om det er bra. Det er ugjennomtenkt (eller i hvert fall tilsynelatende). Det er rart. Sier det noe om Volt? Eller sier det bare se på meg!? Jeg begynner å lese, jeg! Det skiller seg ut. Så jeg vet ikke hva det kan lære oss. Ikke tenk så mye? Ikke prøv å være fancy? Gjør motsatt av det som er meningen? Det trenger ikke være kort? Våg å være litt teit? Våg å være litt menneskelig? Det fanget oppmerksomheten min!

Gjensyn med en venn

Skjermbilde fra NSB.no, 6.11.2011

Jeg har alltid vært svak for gode historier i reklame, men etter en intens markedskommunikasjon-periode på skolen den siste måneden har jeg vært litt ekstra oppmerksom. Da jeg var innom NSB.no for å sjekke noen togbilletter i forbindelse med jul, la jeg la merke til dette bildet. Og jeg bare syntes det var så utrolig fint! Jeg ble sittende og stirre på det lenge. På smilet hennes, på rosen hans. På hatten hennes med det rosa båndet, og at han har på seg en sånn lue som de brukte i gamledager. At det er to mennesker fra gamle dager som møtes igjen — i våre dager.

Og jeg begynner å fantasere om sånne filmer der to hovedpersoner ser hverandre igjen etter 40 år, and it was like no time had passed at all, og det skulle vært en av de der feel good-filmene der alt er bare så utrolig fint og bra at hjertet ditt begynner å skjelve av glede og du bare får lyst til å le og gråte på samme tid, og klemme noen med hele deg! Det er ikke noe som er så inspirerende og så levende som lykkelige, rynkede mennesker. Hvitt hår og smil. Gamle mennesker med stil, som er classy og retro uten en gang å prøve, uten en gang å vite det selv. Som smiler som de gjorde da de var 22. Og fortsatt liker den samme musikken, og har den samme humoren. To gamle mennesker som er bestevenner. Fordi noen ting forandrer seg aldri.

7 milliarder historier

Via idents.tv & Best ads on TV

Mad Men

Jeg har endelig kjøpt min første sesong med Mad Men — TV-serien om reklameverdenen på 60-tallet i New York City. Jeg har utrolig nok ikke sett noe av den før, noe jeg blir minnet på hele tiden. Så nå er det på tide! Jeg liker jo reklame. Og jeg liker 60-tallet. Og jeg liker New York City!

Hva synes du om Mad Men?

An oldie, but a goodie

Denne uken holder vi på med å lage print-reklame for bilmerket Honda. Det er kult, men også en rart siden jeg verken kjører bil — og enda mindre ønsker å kjøpe en. Likevel må jeg innrømme at jeg faktisk ble litt forført av dette japanske bilmerket da jeg for første gang lærte at Honda ble grunnlagt av en fyr som het Soichiro Honda (1906–1991). Han var 8 år da han så en motordreven bil for første gang. Men den lekket olje. Så han bøyde seg ned for å lukte på det. Og det var som parfyme.

Har du hørt noe så flott? Det var som parfyme. Jeg elsker det drømmende engasjementet, faktisk selv om det er for en bil. Hvem skulle tro det! Noe annet jeg liker er Volkswagen-reklamen (ikke Honda, altså) øverst i dette innlegget. Det er en klassiker, men jeg aldri blogget den før — så jeg tenkte det var et bra tidspunkt å gjøre det nå! Men en ting jeg lurer på … fra en som ikke har greie på bil: Er det noe Volkswagen-sk ved denne reklamen (… ved Darth Vader?) eller gjelder det bare å ha flaks med å putte produktet sitt inn i den mest sjarmerende fortellingen?

To minutter

Jeg er litt svak for kaffereklame. Disse er laget for TINE IsKaffe av McCann og Bredenbekk. Nå er jeg egentlig ikke så stor fan av iskaffe, men ellers kombinerer de flere ting jeg liker: Drodling, håndskrift, kunnskap, læring, trivia, historie, energi, skarphet! Super idé for reklame på et busstopp. Noe å legge øyet på. Kaotisk garnnøste med alt fra Mozart til Lady Gaga: Hvem inspirerte hvem? Fra sushi til Thor Heyerdahl, og norgehistorien på to minutter.

Følg Elefantzonen med RSS