Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Visste du at «tralala» er i ordboka?

A er for anamorfose

The Alphabet 2 from n9ve on Vimeo.

Flott ord! En anamorfose er et bilde som er formet slik at det blir forståelig bare når det blir betraktet på en spesiell måte eller fra et bestemt punkt.

Ord som smaker sjokolade

Det eneste som er bedre enn ekstra fin sjokolade, er ekstra fine ord. Disse fant jeg i emballasjen til den fineste sjokoladen jeg noen gang har smakt, nemlig italienske Amadei. Det får meg til å lure på sjokoladeskribenter. Hvem skriver disse fine ordene som dufter av sjokolade på innsiden av sjokoladeemballasjen? Det er jo liksom reklame, men likevel helt utrolig fint og poetisk. Om sjokolade. Bare sjokolade. Og jeg liker hvordan sjokolade blir, for en liten stund, til det viktigste i verden.

Chocolate. The reward of our childhood. The softness of a warm embrace. The energy that makes us want to act, create and discover. The temptation which is so sweet to surrender to. The gift we love to give and wish we’d receive a little more often. A journey to distant lands to help the best cocoa varieties grow and thrive. Forming relationships of friendships, respect and partnership with the people who live where cocoa grows, keepers of anicent knowledge.
An encounter with the past and a link to the future. Chocolate. We make it just for you, with love.

AMEDEI

Hvordan kan vi vite at vi egentlig forstår det noen sier til oss?

Animation – Is That A Fish In Your Ear? – David Bellos fra Penguin BooksVimeo.

Alt i orden

Endelig fant jeg redskapet man trenger for å lage disse kule, retro merkelappene. Fint til navnemerking, eller bare til å lage en laaang strimle med et fantastisk sitat og klistre det et sted hvor du alltid vil få øye på det. Hver bokstav må snurres frem i hjulet og presses inn i teipen. Så det er litt tungvindt — men ganske fascinerende også, særlig når det får teksten til å bli litt tredimensjonal. Det eneste minuset må være at den ikke har Ø og &. Men bortsett fra det, kul dings for orden i hjemmet — eller til å forevige fine ord.

Hva er egentlig en hipster?

Jeg ble tipset om å se denne filmen. Og jeg tror jeg må gjøre det! Har du sett den? Howl heter den, og handler om San Fransisco på 50-tallet, poeten Allen Ginsberg som skriver det banebrytende diktet Howl, og hvordan samfunnet reagerer. Sinte unge menn og støvete skrivemaskinsekvenser.

Så er det noe jeg begynte å lure på. På YouTube er dette den mest likte kommentaren om denne traileren:

So many hipsters in one movie.?

Jeg begynner å smile fordi hipster liksom skal virke litt «ertende» på unge kvalitetsbevisste som prøver å forandre verden. Eller er det et kompliment? De sier at alle som går på Westerdals per definisjon er hipstere. Betyr det at jeg er det? Er du?

Det rare med alt dette er at det var hipstere på 40-tallet, på 70-tallet og nå, er det 10-tallet det heter?

Da jeg søkte på hipster på Wikipedia (er det en veldig hipster-ting å gjøre forresten …?) fant jeg denne beskrivelsen fra Jazz: A History fra 1977 hvor Frank Tirro definerer 40-talls-hipsteren:

To the hipster, Bird was a living justification of their philosophy. The hipster is an underground man. He is to the Second World War what the dadaist was to the first. He is amoral, anarchistic, gentle, and overcivilized to the point of decadence. He is always ten steps ahead of the game because of his awareness, an example of which might be meeting a girl and rejecting her, because he knows they will date, hold hands, kiss, neck, pet, fornicate, perhaps marry, divorce—so why start the whole thing? He knows the hypocrisy of bureaucracy, the hatred implicit in religions—so what values are left for him?—except to go through life avoiding pain, keep his emotions in check, and after that, «be cool,» and look for kicks. He is looking for something that transcends all this bullshit and finds it in jazz.

I dag er det hipster å være kreativ, ha en iPhone, ta bilde med Hipstamatic, være retro, og ikke gå på BI, bruke Moleskine, like jazz, være på Twitter … skrive en blogg… ?

Hva mener du? Forklar det til meg. Hva er hipster?

Bokstavkjeks

I går var vi på IKEA { igjen … }. Denne gangen for å finne et skrivebord. Vi fant ikke skrivebordet, men for at turen ikke skulle være helt forgjeves kjøpte jeg en pakke bokstavkjeks. Det er jo både skriverelatert, kreativt og godt. Oppdaget til min store overraskelse at det bare var I-er, K-er, E-er og A-er oppi pakken. Så etter at jeg nettopp innså at jeg vil være en visdomstann fattigere i ettermiddag (!) har jeg prøvd å distrahere meg selv med å lage ord med bokstavkjeks. Og spise noen. Mens jeg fortsatt kan. Til nå har jeg kake, ikke, ake, kai, ai ai, ei, akk og for anledningen ganske passende: Iiiiiik. Nå blir det suppe og yoghurt på menyen fremover. God tirsdag …

Følg Elefantzonen med RSS