Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Det er fortsatt mye å oppdage

Jeg liker å tenke på alle mysteriene som foregår der ute i universet. Der ute hvor alt er uendelig svært, hvor Jorda i sammenligning er et ørlite mikroskopisk fnugg. Det får en til å glemme alle de mysteriene som faktisk foregår rett her. Under den samme blå himmelen som du og jeg. Naturen er en evig kilde til mysterier. World Wildlife Fund har i forbindelse med sin 50-årsdag samarbeidet med den britiske dramatikeren Stephen Poliakoff and regissøren Charles Sturridge for å minne oss om nettopp det. Astonish Me er kortfilm om undring og nysgjerrighet, og noen av artene som nylig er blitt oppdaget rundt om i verden. Det er virkelighetsmagi.

Behind the scenes

Stephen Poliakoff and Charles Sturridge on Astonish me fra WWF-UK

Hvor ble det av ballongen?

As imaginative as children

Da jeg var liten fikk jeg ballong når det var 17. mai. Noen ganger glapp jeg den fra de bittesmå hendene mine, og det var rart å se den forsvinne opp i verdensrommet uten at noen i hele verden kunne gjøre noe med det. Ballongen fløy høyere enn alle husene. Høyere enn himmelen. Det var da jeg for første gang forsto hvor bittesmå vi egentlig er. Selv ikke ordføreren med det svære smykket sitt, eller kongen på balkongen kunne få fatt i ballongen. Likevel var jeg som regel alltid så heldig og søt at jeg fikk en ny. Da ble jeg glad. Men hvor ble det egentlig av alle ballongene som forsvant der ut i det blå?

Fint, sant?

Det mystiske postkortet

Blå penn på hvitt postkort. Jeg fikk dette i posten nå nylig, tusen takk! Med haiku-dikt, uten avsender. Til meg, stemplet i Praha, på frimerke merket med «Ceská Republika». Men fra hvem? Jeg vet ikke. Det er et mysterium.

Hvorfor kort haiku
til ukjent kvinne
hun skaper smil

tsjekkia_kort_1
tsjekkia_kort_2

Følg Elefantzonen med RSS