Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Whiteboard

Jeg har kjøpt meg et lite whiteboard. Som er sølvfarget. Silverboard. Det er fint å lage tankekart på, planlegge ting, prøve seg fram, eller forklare noe til seg selv, eller noen andre. Så er det bare å viske vekk med en eneste bevegelse, og plutselig er det som om det aldri sto noe der. Noen gang. Hvis en vil ta vare på notatene, så kan en ta bilde med mobilen (det finnes faktisk egne apps for det). Og som en liten bonus: Når du setter kaffekoppen oppå, kommer det fram fine refleksjoner.

Sosiale medier på papir

Hello Little Printer, available 2012 fra BERGVimeo.

Little Printer er en liten printer som koples til smarttelefonen for å skrive ut personaliserte nyhetsoppdateringer. Toppsaker fra nettaviser og Twitter — todo-lister, kryssord, bilder og værmeldinger. Der printes de ut fra internett til den fysiske virkeligheten, i et format på størrelse med en kassalapp. Litt som paper.li og flipboard, bare uten skjermen.

It’s like having your own printing press, newspaper and a dog to fetch it for you, all in your front room. — BERG Cloud

Sjarmerende? Definitivt! Søtt? Enormt! Men hva har sosiale medier på papir å gjøre?

Det er mange gode grunner til at papir i seg selv fortsatt er en bra ting: Papir er en pause fra alle de flimrende skjermene i livet ditt, det kan skribles på, rives i og henges opp på veggen. Det er intimt og lever lengre.

Men jeg blir alltid litt skeptisk når jeg ser ting som dette. Såklart: Ved første blikk er det som om en stemme i hodet ditt roper JA! Må ha! Men det føles likevel som å ta et steg tilbake. Poenget er liksom at det skal være mindre papir i fremtiden. Færre ting, mindre søppel, flere trær — ikke sant?

For å sette det litt på spissen og si som Ryan Bingham i Up in the Air:

Photos? – Photos are for people with bad memory. Drink some gingko and let the photos burn.

På en annen side hender det ofte at det dukker opp bra ting på Twitter, minneverdige ting, men med tiden forsvinner det bare. I alt mylderet. Noen ganger «stjerner» jeg tweets for å foreviggjøre dem til en viss grad (i en stjerne-mappe), men når jeg tenker meg om ser jeg veldig sjelden til denne samlingen.

Kanskje det i bunn og grunn handler om å flykte. Flykte fra teknologien, flykte til en forhistorisk tid der alt var så mye bedre, 40-tallet f.eks. Fordi mennesker gjennom alle tider har drømt om å leve i en annen tid enn de gjorde.

Eller kanskje det bare er det vennlige smilefejeset som gir deg lyst til å gi den et hjem.

Little Printer er designet av konsulentselskapet BERG og kommer for salg i 2012. Og hos Fastcodedesign kan du lese mer om den lille, kubeformede printeren og hvorfor sosiale medier på papir kan være en god idé.

Simplenote

Som du vet er jeg veldig glad i notatbøker. Papiret. Duften. Teksturen. Men for tiden hender det gjerne at notatboka blir erstattet av en ganske fin iPhone-app. Og den synes jeg definitivt du burde vite om.

Noe av det jeg bruker iPhonen min mest til er notater og huskelister. Det finnes mange apps vi til det, men ikke alle er like hjelpsomme. For meg er det viktig at en app ikke har for mange funksjoner. Den må også ha et grensesnitt som gir meg en intuitiv forståelse av hvordan den fungerer. Dette er jo noe av det som fortsatt gjør oldschool-notatboka til den ubestridte noterings-dingsen. Vi skriver som regel uten å tenke. Slik at vi kan tenke mer på det vi skriver om, og mindre på det vi skriver med.

Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS