Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

100 % god samvittighet

Noe av det mest meningsfulle jeg kan tenke meg er å tenke nytt. «Hvorfor gjør vi sånn?», «Hva er meningen med det?», dette er bra. Jeg vet ikke om det finnes et godt norsk ord for det. Men på engelsk heter det i hvert fall «rethink». Re-tenke? Isåfall liker jeg re-tenkning.

Jeg liker også notatboker, og min siste erobring er denne fra det kanadiske merket Ecojot. Den er ordentlig tjukk med en massiv spiralbinding og re-tenkningsordet på forsiden. Men så er den også … rosa.

Var rosa min farge? Jeg visste ikke. I hylla sto det en tilsvarende notatbok, den var blågrønn og på den sto det «Recycle.» Bedre farge, men ikke helt det samme budskapet. Så jeg lukket øynene, valgte den rosa, og bestemte at rosa skulle bli en bra farge. Og re-tenkningen er allerede i gang. For om jeg skal være helt ærlig, oss i mellom, så blir jeg litt glad og inspirert bare av å se på den. Rethink! Tenk om igjen, rosa kan også være smart og sofistikert. Det starter i hvert fall nå. Les videre…

Ekstra Lett lommebok

melkekartonglommebok

Nå har jeg fått lommeboken fra jippijei-butikken som jeg nevnte i forbindelse med en konkurranse. Hvis du leste hva jeg skrev den gangen, så vet du at jeg sa at selv om jeg ikke kom til å vinne konkurransen, så hadde jeg kjøpt en lommebok likevel.

Og nå, vel, nå som jeg altså ikke vant, så måtte jeg nesten holde det jeg hadde lovet. Faktisk ville jeg veldig gjerne holde det jeg lovet – nemlig å kjøpe en slik utrolig kul lommebok likevel, for de er jo så morsomme!

Nå skal det imidlertid innrømmes at lommeboka er kulere enn den er funksjonell. Det er ikke så mye plass oppi der, og den passer best til flate ting som kvitteringer og papirpenger. Mynter har jeg i en ekstra lommebok. Men det er jo greit, for mynter er irriterende uansett, og flate ting trenger sin plass de også. Fint! Jeg blir litt ekstra glad av å se den ligge oppi veska mi. Ekstra morsomt er det å bruke den når man er i butikken og skal betale for, ja la oss si en kartong Tine Ekstra Lett-melk for eksempel?

Kartonglommebok

kartonglommebok

I går fant jeg helt tilfeldigvis en blogg som heter This or that. Den er skrevet av Ingrid Riddervold, som driver med grafisk design, formgivning og illustrasjon. Frem til mandag har hun en konkurranse der man kan vinne en kartonglommebok som dette. Hun lager dem helt selv, og i Etsy-shoppen er de for salg i mange ulike varianter. Eplejuicekartonger, sjokomelk, fløte, appelsinjuice … og mange flere!

Dette er så utrolig stilig! Jeg har sett noe slikt en eller annen gang før, men så har jeg aldri fått vite hvordan jeg kan skaffe meg en slik – før nå.

Jeg synes ikke nødvendigvis det er miljøvennligheten og alt med hvor trendy og politisk korrekt dette er akkurat nå som gjør disse så stilige. Idéen er rett og slett kreativ og skikkelig smart. Her drikker vi massevis av melk, og når kartongene samler seg opp vet vi nesten ikke hva vi skal gjøre med dem. Bortsett fra å kaste dem, men det er jo kjedelig.

Det ville vært utrolig gøy om jeg vant! Og hvis ikke, så kommer jeg nok til å kjøpe en uansett. Eller kanskje prøve å lage en selv. Lurer på hvordan man gjør det…

Hva synes du?

Følg Elefantzonen med RSS