Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Meta

BLOODROP (HD 2D) fra Alexei PopogrebskyVimeo.

«When what you see is not what you get». Jeg har alltid likt fortellinger der det blir satt fokus på det som handler om metafysikk. Dimensjoner, tid, tyngdekraft og perspektiver. Sånne ting som får hjernecellene til å kile. Det kan være karakterene i en fortelling som blir klar over at de finnes fordi noen skriver om dem (Sofies Verden). Eller som i den lille kortfilmen over, med en fyr som oppdager en verden som mangler en dimensjon.

Ship of Theseus

Ok, tenk deg et skip. Det heter Theseus og det seiler på mange ferder over havet, over tang og tare, i regn og stri storm. Derfor må det til at noen deler byttes ut av og til. Del etter del blir slitt og byttes ut med en tilsvarende ny. Til slutt består Theseus av bare utbyttede deler. De originale delene putter vi i rommet på bunnen av skipet. Seiler vi nå med det samme skipet som vi opprinnelig forlot havna med, eller har skipet Theseus sakte men sikkert opphørt å eksistere og istedet etterlatt oss med et skip som egentlig er et annet?

Nå blir det ordentlig spennende, for tenk deg at noen tar opp de gamle delene fra bunnen av skipet og gjenoppbygger det opprinnelige skipet av dem. Blir dette skipet så det originale skipet, eller et det et helt nytt skip?

Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS