Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Hvordan skrelle en hvitløk på mindre enn 10 sekunder

How to Peel a Head of Garlic in Less Than 10 Seconds fra SAVEUR.comVimeo.

Dette er bare helt fantastisk! Er det filmtriks? Fungerer det? Vet verden om dette? Jeg ble veldig imponert!

Basilikum

Jeg synes det er veldig stas å få ferske basilikumblader på toppen av pizzaen, så i dag tok jeg denne med meg hjem fra butikken, og den dufter bare godt! Fin er den også. Lurer på om jeg burde putte den i en potte … Det fine med en slik sak er at den ikke er pen med vilje. Den er rett og slett mat. Og enda rarere … når jeg googlet om basilikumplanter (såklart) innså jeg at det faktisk er en mulighet for at de fortsetter å spire! Etter at du har knekket av en bit. Det er jo helt naturlig, men hvis du tenker litt over det, er det like sci-fi som om kjøleskapet skulle fylle seg opp av seg selv. Jeg hadde i teorien tenkt å spise den opp, for så å kjøpe den ny. Litt som en blomsterbukett (minus oppspisingen). Lurer på om jeg klarer å holde den i live.

Rødbetkake & musikkoppdagelse

beet cake fra tiger in a jarVimeo / tigerinajar.com

Bakeinspirasjon & videoinspirasjon på en gang. Det sto noe fint i beskrivelsen av denne videoen på Vimeo. Bare hør her: «Baking is a gathering of interesting materials, a mixed medium art piece of sorts, that ends in a cake instead of a canvas.» Fint, sant? Jeg kunne gjerne tenkt meg en hel slik videoserie av oppskrifter med fin musikk, i fine bilder og bevegelser med deilig, hjemmelaga typografi. Filmen er laget av tiger in a jar og filmet med Canon 5D og 7D. Musikken er Babe med Evenings. Du kan høre mer av dem her. Perfekt, herlig & fantastisk. Hva synes du?

Melkemannen er på vei, det er for sent å si god natt, så god morgen!

Jeg bare elsker denne sangen! Vi sitter ved kjøkkenbordet ved vinduet, og vi er ikke helt sikre på om det er frokost, lunsj eller middag vi spiser. Døgnet er kanskje ikke snudd, men det er litt forskjøvet. Det er varmt utenfor. Og det er arme riddere. Super søndagsmat. Men det føles egentlig naturlig å snu døgnet om sommeren, så lyst som det er! Enda et av disse tegnene på at kloden dreier stille rundt.

Hva vil du ha på dine arme riddere?

 • Syltetøy (44%, 12 stemmer)
 • Sukker (22%, 6 stemmer)
 • Kanel (11%, 3 stemmer)
 • Is (4%, 1 stemmer)
 • Kesam (4%, 1 stemmer)
 • Ost (4%, 1 stemmer)
 • Honning (4%, 1 stemmer)
 • Bær (4%, 1 stemmer)
 • Ingenting (4%, 1 stemmer)
 • Sirup (0%, 0 stemmer)
 • Banan (0%, 0 stemmer)
 • Annet (0%, 0 stemmer)

27 personer har stemt.

Loading ... Loading ...

Resept i Stavanger

Etter at jeg var på omvisning i et slakteri har jeg tatt avstand fra kjøtt, og er på utkikk etter nye smaker. I Østervåg i Stavanger er det en kafé som heter Resept. Den serverte i begynnelsen av 2009 sin siste kylling, og satser nå på et grønnere image.

På menyen var det store og små retter. På bildet er to av dem: Den første er hummus, marinerte oliven og hvitløksflatbrød. Den andre er små ristede skiver med tomat pesto, oliven tapenade og solsikkepaté. Det høres veldig fancy ut, og det smakte like godt.

Kjenner du til noen andre hyggelige steder som har et vegansk eller vegetarisk konsept?

524 oppskrifter. 365 dager

Jeg liker mat og jeg liker å blogge. Jeg liker Meryl Streep, amerikanske komedier, jeg liker 40-tallet. Jeg liker Paris, og New York. Jeg liker filmer som gir en god følelse, som forteller en historie som har humor, varme, og et mål. Gjerne et indre.

Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS