Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Oh, the Places You’ll Go!

Will you succeed? Yes, you will indeed. (98 3/4% guaranteed.)

Tenk at disse sitatene er hentet fra en barnebok. Oh, the Places You’ll Go! av Dr. Seuss. Det kaller jeg inspirasjon!

Jeg må lese den. Har du?

Muligheter

Creations Rely On Possibilities fra Bobby VoetenVimeo.

Det føles som om dette kan gjelde mer enn bare animasjon. Å lage noe som helst er avhengig muligheter. Hva det går an å gjøre noe med. Hva det som allerede finnes er laget av. Hvordan det henger sammen. Sånn sett er muligheter egentlig bedre enn inspirasjon. Når vi er uinspirerte er det bare at mulighetene er vanskelige å se. Men zoom inn. De er der.

Hver dag

08162011 fra Charles BergquistVimeo.

Charles Bergquist lager noe kult hver dag. For det meste bilder, men noen ganger video, som denne. Sjekk ut alt sammen her.

Dagens inspirasjon: Do stuff. Pay Attention. Stay eager

Sniktitt i inspirerende skissebøker

Jeg kjøpte meg en fin bok her om dagen. Drawn In smugtitter i skissebøkene til 44 kunstnere, illustratører og grafisk designere. Forfatteren Julia Rothman står bak bloggen Book By Its Cover.

I boka er det spørsmål-og-svar-intervjuer med personene bak alle notatbøkene. Jeg liker å vite når og hvor de er når de tegner, hvorfor de velger et format framfor et annet, og hva de tenker når de går tilbake og ser i gamle notatbøker. Det er interessant å lese hvordan personlige skissebøker har hjulpet dem i karriereren, og hvor ofte idéene fra skisseboka får bli med ut og bli til noe mer.

Alt dette var så inspirerende at jeg bare måtte starte på en ny, blank bok selv. Jeg er ingen tegner, men tegning er veldig nyttig når en skal huske ting, synes jeg. Et øyeblikk, en person, kanskje. Etter jeg har tegnet (skriblet) opplever jeg at jeg bedre klarer å huske hva jeg følte, fordi jeg husker hvordan jeg følte meg da jeg tegnet.

Noe av det jeg liker med skissebøker og notatbøker er at de dokumenterer utvikling av stil og tanker. De personlige, levende og eksperimenterende. De er fulle av feil og mangler, men også av muligheter og potensiale. De er seg selv, de er alt mulig, de er hit og dit og overalt! De er frø, de er ferske og rå — og det er spennende! De får tanker ut fra hodet og ned på papiret, der de hører hjemme. Det føles bra. Slik blir kule ting til. Skissebøker er hemmelige og ikke ment å vises til andre. De skal ikke briljere, imponere, fascinere. De skal ikke være fine, interessante, nyskapende. Og jeg tror det er nettopp derfor at de så ofte blir det.

+ Du kan både bla i og kjøpe boka på Amazon

En inspirerende mann

Steve Jobs: 1955-2011

What a computer is to me is the most remarkable tool that we have ever come up with. It’s the equivalent of a bicycle for our minds.

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.

We think basically you watch television to turn your brain off, and you work on your computer when you want to turn your brain on.

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.

The system is that there is no system. That doesn’t mean we don’t have process. Apple is a very disciplined company, and we have great processes. But that’s not what it’s about. Process makes you more efficient.
But innovation comes from people meeting up in the hallways or calling each other at 10:30 at night with a new idea, or because they realized something that shoots holes in how we’ve been thinking about a problem. It’s ad hoc meetings of six people called by someone who thinks he has figured out the coolest new thing ever and who wants to know what other people think of his idea.

I would trade all of my technology for an afternoon with Socrates.

Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.

I think if you do something and it turns out pretty good, then you should go do something else wonderful, not dwell on it for too long. Just figure out what’s next.

Alle sitater av Steve Jobs — via Wikiquote & Think Exist

Drodler du?

drodle v1 (av eng. doodle) tegne kruseduller, særlig mens en er opptatt med noe annet; overf: kaste fram tanker og ideer om noe

Jeg ble fascinert av dette foredraget om drodling. Jeg er begrenser kanskje drodle-lysten min noen ganger i frykt for å rote, ødelegge, skape kaos. Akkurat det er tydeligvis en tillært vane, ikke medfødt. Drodling får deg til å tenke klarere, forstå bedre og fordøye inntrykk fortløpende. På skolen min gjør vi mange kreativitetøvelser der vi kaster ut våre første, umiddelbare og villeste idéer. På forelesningene derimot klarer jeg ikke helt å ta med meg disse teknikkene … Det begrensende med å drodle er at i situasjoner der drodling kan være aktuelt, er det noen som kan se og tolke drodlingen din — altså de visualiserte tankene dine — gjerne før du rekker å gjøre det selv. Det er litt skummelt. For det vanlige er jo at de som tegner fint er de som drodler åpenlyst. Andre lar vær. Synd men sant! Dette foredraget inspirerte meg i hvert fall til å endre holdning og tegne mer kruseduller mens jeg er opptatt med noe annet. Jeg har ennå aldri helt funnet den noteringsteknikken som funker for meg. Noen ganger skulle jeg ønske at alle inntrykk, situasjoner og forelesninger ble tatt opp av hjernen som små videoer og lagret i et mentalt bibliotek slik at dersom øynene dine hadde sett noe eller ørene hadde hørt som noe du ikke umiddelbart husket, så kunne du gå tilbake i det mentale arkivet og se det igjen, navigere i en tidslinje, og pause. Men du vet … sånn er det ikke. Derfor … må vi drodle.

Følg Elefantzonen med RSS