Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

En ideell verden

HAERSKOGEN fra David LuepschenVimeo.

Jeg har en kreativitetsbok. Der er det en oppgave som går ut på å se for seg et kjedelig sted i verden, og skrive ned hvordan du ville forandret det, for at det skulle blitt perfekt for deg. Det skal si noe om hvem og hvordan du er. Jeg har ikke løst oppgaven enda, bare svosjet over den såvidt. Men da jeg fant denne videoen litt tilfeldig, begynte jeg å tenke på den oppgaven igjen. Og jeg tenkte at dette kunne vært min løsning: Et luftig sted som samtidig er lunt, hvor det er helt stille men samtidig mye lyd, av skog og fugler som synger, og ingen snakker, ingen sier noe, alle er bare stille og titter på hverandre med store, forventningsfulle blikk.

Si noe fint

via Black Eiffel

Hva skjer når du putter en megafon på en talerstol med skiltet Say something nice, og plasserer den midt i en folkemengde? Jeg liker hun som roper etter damen med paraplyen og sier at den er søt. Og den lille gutten som sier To infinity and beyond! For en fantastisk fin idé!

Hva ville du sagt?

Underveis

drodle v1 (av eng. doodle) tegne kruseduller, særlig mens en er opptatt med noe annet; overf: kaste fram tanker og ideer om noe

Jeg drodler på et stort ark til eksamensoppgaven som jeg nevnte litt i forrigår. Den går ut på å skrive en tekst og publisere den som enten film, lyd, performance, trykksak, e.l.

Idéen min er å lage en aktivitetsbok med skriveøvelser. Planen er å gjøre den litt skulpturell og visuelt spennende. Jeg ble veldig inspirert av Safran Foer som har klippet i en bok. Det jeg tenker på er å eksperimentere med forskjellige teknikker for å få fram tekst, og vise dem fram som en helhet. Det er meningen at boka skal inspirere til å komme i gang med skrivingen, og det skal være mye plass til å gjøre egne notater og løsninger på oppgavene. Jeg henter inspirasjon fra bl.a. Simple Diary, Hyperactivitypography, bøkene til Keri Smith, How to be a writer av Barbara Baig og Skriveboka av Merete Morken Andersen.

Så det er altså det jeg holder på med for tida. Det er skal leveres om nøyaktig 2 uker, jeg er ikke avslappa. Men jeg har det veldig gøy & spennende & utfordrende! Håper du har det fint du også!

Hvor kommer gode idéer fra?

Om halve idéer. Og høna som ruger slik at sammenhenger skal møtes. Og om idéer som mingler mens du er på kaffebar.

Følg Elefantzonen med RSS