Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

3, 2, 1, 0

Hoppipolla

Til å være en sydvestlending i Oslo er jeg overraskende dårlig forbredt på regnværsdager. Jeg ender som regel opp plaskende i tøysko, noe som ikke er særlig kult i lengden. Men for å være helt ærlig har tanken om støvler vært enda mer avskrekkende. Vannstøvler. Klamme, lange, svømmeføtter. Det føles malplassert i alle andre sammenhenger enn på fisketur.

Men i dag, etter å ha fått en regnskur over meg så voldsom og plutselig at jeg ikke en gang rakk å slå opp paraplyen, bestemte jeg meg. Svømmeføtter eller ei. Dette går ikke lenger. Jeg gikk til aksjon i en butikk der jeg visste jeg ville finne dem, og så helt plutselig … finner jeg disse, som jeg liker kjempegodt. De er lave og har faktisk en slags såle — og aller best, samme farger som en kopp cappuccino.

Jeg tror vi kommer til å bli veldig lykkelige sammen denne høsten. Og mange, mange høster framover.

PS: «Hoppipolla» er islandsk og betyr «hoppe i sølepytter». Det er en sang av Sigur Rós, du kan høre den her.

Den åttende måneden

Tenk at det er august. Allerede! August er når alt starter. Etter juli, før september. Høst er bra. Hverdager, Oslohøst. Kalde morgener, varme skjerf. Røde blader, svale netter. Gode epler.

… men så har det blitt sånn helt av seg selv

Jeg er jo vestlending. Jeg er ikke vant med en så krystallklar og fargerik høst. Jeg stirrer opp i været og føler at jeg må ta bilde av alt. For jeg er en vestlending. Og i vest er det mye vær. Mye bevegelse og temperament i været. Dramatisk vind og sidelengs nedbør. Tykk tåke, skyer helt nede på bakken. Det er eksotisk og flott, har du sett Monstertorsdag og Mongoland? Det er rått. Men bladene har knapt rukket å blåse av trærne før de blir gjennomvåte og sugd inn i jorda under treet for å bli til nye blader.

Her derimot, dingler de hele dagen lang og vil nesten ikke gi slipp en gang. De henger der fra greina med den ene armen og flotter seg med de nye, fancy fargene sine, og erter den klissete jorda som brummer der nede. Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS