Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Dagens inspirasjon

Behance er en veldig bra side hvis du trenger inspirasjon til noe grafisk arbeid. Det som også er så fint over der er at alle prosjektene har en Creative Commons lisens, slik at du kan sjekke om det virkelig er greit for designerne å hente ut bildene fra arbeidene deres og dele dem på den egne digitale lekeplassen din. Nå mener jo jeg at sharing is caring, man kan jo aldri vite. Bortsett fra på Behance, — og sånt skulle jeg gjerne sett mer av.

Les videre…

Dagens inspirasjon

Jorge_Castano

Av Jorge Castaño via Behance

Designers are meant to be loved

Stor inspirasjon. Alt denne duden lager ser helt smashing ut! Dette appellerer veldig til meg. Jeg er stor fan av denne stilen og det er slik jeg prøver å lage selv. Dynamisk, pompøst og tilfeldig, men samtidig veldig kontrollert og stilig. Lekkert! :)

fabienbarral1
fabienbarral2
fabienbarral5

Les videre…

inspirere (‘blåse, ånde inn’)

webinspirasjon25okt

QpqpKauppaGdrukVascoloMuttinkRainbeau Mars

Det kan være en farge, en sang, en film, et rom, et rom i en film, en setning i en bok, omslaget på en bok, genseren til en fremmed person, sko, en butikk, en sang i en butikk, en hårfrisyre, en lyd, formen på en kopp, lukter, parfymer, former, fasonger, hus, bygninger, vinduer, mat, tapeter, etiketter, stemmer, ansikter, logoer, vignetten til et tv-program, oppsettet på en artikkel i en avis eller et magasin.

Det er bra å herme og det er lov å herme, referere og imitere. Da finner man på egne, geniale idéer. Og slik blir man inspirert.

Inspirasjon på en torsdag

(From: alejandra román’s Portfolio via Behance)

Jeg liker skikkelig godt kombinasjonen av fotografier, ujevne overflater og tilfeldige blyantstreker, tegninger, med et lys oppå i en eller annen frisk farge. Nydelig!

Se min nye bloggkjole!

De siste dagene har jeg jobbet ganske heftig med det nye designet på bloggen min. Jeg har stirret i timesvis og fordypet meg i CSS-koder og eple+Z. Det er helt utrolig hvor mye man finner ut av når man har ferie og kan sitte og prøve og feile i ro og mak. Å, som jeg har gledet meg til å vise hva jeg har jobbet med!

nyttdesign_juni09

Jeg har tatt utgangspunkt i 5thirtyone sitt Grid Focus-theme, men nå ligner det ikke særlig mye på utgangspunktet. Jeg har flyttet, fjernet og lagt til koder og min egen grafikk. Er det blitt min kode nå? Den er nemlig skikkelig rotete, så jeg vet ikke om det er så mye å skryte av. Men den funker! Og det er jo det viktigste. (Håper det ser greit ut hos dere med Windows også, alt er i hvert fall OK hos meg her på Macen med Firefox, Opera og Safari).

Denne gangen har jeg fokusert på luft og lesbarhet. Jeg fikk veldig mange fine komplimenter for det forrige designet (tusen takk!), men i det siste har jeg hatt en følelse av at det var på tide å gi bloggen et løft. Med den typen blogg som jeg har — stappfull av tekst, avsnitt etter avsnitt — er det ingenting som er mer befriende for en stakkars leser enn en skikkelig 16px-seriffont og gode marger. La oss nå ta litt vare på synet vårt. Synes du ikke?

Nå er jeg bare veldig spent på hva du synes! Og her snakker vi stream of consciousness-kritikk! La hver tanke havne i kommentarfeltet, men sørg nå inderlig for å sende med den et skikkelig argument oppi ryggsekken sin. Så er det bare å si: Velkommen skal du være! Og hvis det er noe du lurer på er det selvfølgelig bare å spørre. Jeg kommer sikkert til å fikse noen detaljer innimellom, gjerne etter innspill fra deg.

Følg Elefantzonen med RSS