Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Dette er så trist

TIJI «COLOUR» HD fra AKAMAVimeo.

… men samtidig så utrolig fint! Hvorfor er pandaen svart & hvit? En liten historie om farger. Kanskje vi kan kalle det en fabel? Om hvorfor noe som vi kjenner, er som det er. Jeg blir helt bløt i hjertet av sånne enkle fortellinger, med undring og fantasi. Styrt av handling og blikk. De usagte tingene.

Jeg begynner å tenke på farger. Jeg lurer på hvorfor vi ser akkurat de fargene som vi ser. Finnes fargene, eller er de bare inni øynene våre? Og hvis det finnes farger som vi aldri har hørt om, eller sett, hvordan ser de ut? I et annet univers, om det finnes, er det kanskje andre farger. Å tenke på en annen farge er umulig. En farge vil alltid være blålig eller rødlig eller grønnlig, eller noe annet kjent. Når vi tenker på en farge er det som om vi ikke tenker på fargen likevel, men på navnet til fargen. Er ikke det rart? Som om lyden av ordet blå er blått. Lyden av rød er rødt.

Men hva med de fargene vi ikke klarer å forestille oss? Kanskje … åja — kanskje mennesker vil utvikle seg gjennom evolusjonen til å se flere farger. Litt etter litt. Så vil de aldri skjønne hva vi mente med roggbif. Da vil det være roggbifxylcq. Kanskje. Jeg lurer på hvordan den ser ut, den ukjente fargen.

Det er kanskje noe å prøve å skrive om en gang.

Let’s Colour!

Westerdals stemningsrapport: Vi på Tekst jobber nå sammen med AD, og har akkurat fått en oppgave om å utforske den dynamiske relasjonen mellom bilde og tekst.

Dagens lærdom: 1+1=3. Visuelt + tekstuelt utgjør en større helhet. Om en uke skal tretti forskjellige sluttresultater vises med prosjektor i storformat på en vegg utenfor skolen.

I dag da vi hadde input fikk vi bl.a. se denne fargerike videoen om Let’s Colour Project, som reiser rundt i hele verden for å male gater, hus, skoler, kvartaler og torg i glade farger. Og alle kan bli med! Hittil har de vært i Sør-Afrika, Nederland, Tyrkia, Frankrike, India, Storbritannia og Brasil. Slik jeg har forstått det av nettsidene deres så samarbeider de med en del forhandlere av maling i ulike land. Isåfall er det en flott reklamekampanje. Videoen er kjempefin, synes jeg! Hva synes du? Musikken er av Jónsi.

Følg Elefantzonen med RSS