Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

iPad

Det er litt magisk.

Vintage MacBook-mappe

Se på denne utrolig flotte laptop-mappenBookBook. Genial forkledning for din 13» eller 15» MacBook eller MacBookPro. Og så passer den jo perfekt inn på lesesalen med minimal risiko for at noen skal få lyst til å stikke av med den. Jeg foretrekker helst bærevesker med skulderreim, men denne var rett og slett altfor sjarmerende og kul.
Jeg liker den! Gjør du?

+ Mer info om BookBook
via MadeByGirl

Å være alene med tankene sine … er det ikke vidunderlig?

Ommwriter

Jeg ble nettopp oppmerksom på et helt fantastisk tekstbehandlingsprogram som endelig lar deg skrive. Dette er fantstisk, for som de fleste kjenner seg igjen kan tiden du tilbringer foran en data ganske enkelt gå opp i røyk. Internett er nyttig og underholdende på så mange måter, men også minst like mye stjeler det tiden din og forstyrrer deg i det du egentlig hadde tenkt å gjøre.

Ommwriter er fortsatt i beta-versjon (og kun for mac), det har ikke mange funksjoner og kan heller ikke lagre dokumenter i mange forskjellige formater. Men det dekker hele skjermen din med en dus & deilig bakgrunn av tre mulige, og du kan velge en ambivalent pling-plong melodi som skal renne rundt i bakgrunnen som vannet i en elv og som ordene i hodet ditt. Og mens du skriver hører du ikke den ekle lyden fra tastaturet, for denne kan nemlig overlappes av en herlig klikk-klakk eller plom-plom-lyd. Det er ikke all verden, men det gjør så mye. Dette er en fryd for alle skriveglade og alle nerder med sans for fint design. Takk til forfattercoatchen som tipset meg om det.

+ Last ned Ommwriter

Ekstra Lett lommebok

melkekartonglommebok

Nå har jeg fått lommeboken fra jippijei-butikken som jeg nevnte i forbindelse med en konkurranse. Hvis du leste hva jeg skrev den gangen, så vet du at jeg sa at selv om jeg ikke kom til å vinne konkurransen, så hadde jeg kjøpt en lommebok likevel.

Og nå, vel, nå som jeg altså ikke vant, så måtte jeg nesten holde det jeg hadde lovet. Faktisk ville jeg veldig gjerne holde det jeg lovet – nemlig å kjøpe en slik utrolig kul lommebok likevel, for de er jo så morsomme!

Nå skal det imidlertid innrømmes at lommeboka er kulere enn den er funksjonell. Det er ikke så mye plass oppi der, og den passer best til flate ting som kvitteringer og papirpenger. Mynter har jeg i en ekstra lommebok. Men det er jo greit, for mynter er irriterende uansett, og flate ting trenger sin plass de også. Fint! Jeg blir litt ekstra glad av å se den ligge oppi veska mi. Ekstra morsomt er det å bruke den når man er i butikken og skal betale for, ja la oss si en kartong Tine Ekstra Lett-melk for eksempel?

Because clicking is so 90s!

Trodde du at klikkbar navigering var stilig og kult? Da har du ikke sett nettsiden http://andreasludz.com hvor du kan navigere deg rundt ved å vifte med hendene og snakke – og nettsiden hører deg! Jeg fant nettopp denne hos The Post Family og er helt fortryllet. Husk å skru på rikelig med lys rundt deg slik at webkameraet klarer å plukke deg opp. Utrolig stilig!

Kartonglommebok

kartonglommebok

I går fant jeg helt tilfeldigvis en blogg som heter This or that. Den er skrevet av Ingrid Riddervold, som driver med grafisk design, formgivning og illustrasjon. Frem til mandag har hun en konkurranse der man kan vinne en kartonglommebok som dette. Hun lager dem helt selv, og i Etsy-shoppen er de for salg i mange ulike varianter. Eplejuicekartonger, sjokomelk, fløte, appelsinjuice … og mange flere!

Dette er så utrolig stilig! Jeg har sett noe slikt en eller annen gang før, men så har jeg aldri fått vite hvordan jeg kan skaffe meg en slik – før nå.

Jeg synes ikke nødvendigvis det er miljøvennligheten og alt med hvor trendy og politisk korrekt dette er akkurat nå som gjør disse så stilige. Idéen er rett og slett kreativ og skikkelig smart. Her drikker vi massevis av melk, og når kartongene samler seg opp vet vi nesten ikke hva vi skal gjøre med dem. Bortsett fra å kaste dem, men det er jo kjedelig.

Det ville vært utrolig gøy om jeg vant! Og hvis ikke, så kommer jeg nok til å kjøpe en uansett. Eller kanskje prøve å lage en selv. Lurer på hvordan man gjør det…

Hva synes du?

Pose?

theecodance.jpg

Nei takk! Jeg har handlenett!

På fredager, i den lokale dagligvarebutikken, er det egne posepakkere. Sikkert fint for de slitne som kommer rett fra jobb, og som i tidenes løp har trukket seg lengre og lengre ned i verdens kaninpels og sluttet å undre seg over den magiske flosshatten som verden kommer fra. Jeg er helt på tuppen. Jeg holder meg fast med den ene hånda, og i den andre har jeg et handlenett.

Jeg husker første gang, en fredag, da noen pakket i pose for meg. Da ble jeg veldig forundret. Hvem var denne fremmede som begynte å pakke mine ting? Rogalandsk som jeg er, tar jeg det nesten som en fornærmelse at noen innvaderer intimsonen min på denne måten. Sånt driver vi ikke på med her. Vi betaler, grynter og pakker selv uten å si noe mer eller mindre. Det er ikke trist. Det triste her er plastikkposene. Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS