Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Hva er Motion Design?

«Motion Design» Center : «What is Motion Design ?» fra Motion Plus DesignVimeo.

Words have meaning and type has spirit, and the combination is spectacular

I determine how I design something based on the audience and what the audience would bear. Evoke the response you want while pushing the audience to see something perhaps in a new way. — Paula Scher

Fantastisk fint om ord & typografi.

via Brain Pickings

Nybegynner i jQuery

jQuery er et JavaScript-bibliotek som åpner for veldig mange nyttige og pene funksjoner når man lager en nettside. Selv om jeg allerede har brukt jQuery i flere av nettsidene jeg har laget, er det helst gjennom tilpasning av plugins som man kan finne på nettet. Jeg skulle gjerne forstått mer om hvordan jQuery fungerer, slik at jeg kan være mindre avhengig av plugins som andre har laget.

Så i går fant jeg denne video-serien for absolutt nybegynnere i jQuery. Den er kjempebra. Det er utrolig fint å kunne lytte til og se det jeg skal lære, samtidig som jeg gjør det selv. Ekstra bra er det at jeg kan trykke på pause, eller gå tilbake hvis det er noe jeg ikke får med meg. Så langt har jeg prøvd ut noen helt grunnleggende funksjoner i jQuery, som f.eks. hvordan man kan lukke eller åpne et område som en rullegardin. Eller å få et bilde til å fade sakte inn når du peker på det.

Når jeg lager nettsider har jeg mest lidenskap for det visuelle. Om jeg får velge, setter jeg heller sammen farger, typografi og layout enn å studere en lang artikkel om programmering (også en grunn til at jeg liker videotutorials).

Men det som er så bra med jQuery er at det nettopp ligger så nært opp mot det visuelle. F.eks: Det å endre på antall millisekunder det skal ta før et element fader ut, gir en umiddelbar og synlig effekt. Det er såklart veldig motiverende! En annen ting: Jeg koder mye med HTML og særlig i CSS, så da er det spennende å se hvor nært jQuery er i samspill med CSS. Det slo meg her i dag: jQuery er som CSS … men med magi!

Det magiske er vel egentlig mer at jQuery setter CSS i bevegelse. Hovedattraksjoner er å animere HTML. Det kan gjøre en nettside mer dynamisk og håndfast. I den «virkelige» verden (på den måten vi av og til tenker på web som det «uvirkelige» …) er jo ingenting flatt. Det ligger i flere lag. En overgang er myk og gradvis, ikke statisk og endimensjonal. Det visuelle er i samspill med det funksjonelle når resultatet fungerer optimalt. Det visuelle er det funksjonelle. Derfor er det greit å gå ut av design-komfortsonen av og til. For selv om jQuery er litt forvirrende hittil, så håper jeg på sikt at det kan hjelpe meg til å lage både rikere og mer levende nettsider.

Engine Magazine

I det siste har jeg jobbet mye med nettsiden til det nye Engine Magazine – et inspirerende nettmagasin, som ble lansert i dag. Prosjektet ble startet på eget initiativ av en gjeng fra Tekst 1 på Westerdals. Hos Engine Magazine kan kreative mennesker få publisert sitt materiale og hente inspirasjon. Ting vil falle mer på plass de kommende dagene, for som dere vet er jo innhold på nett alltid i utvikling. Følg med for spennende saker!

Sjokolade i fin emballasje

Noen dager får jeg høstfølelsen. Særlig om kvelden, når det er mørkt, regner og man går tur under en paraply, når gatelysene glinser i asfalten, det blåser og man har et skjerf rundt halsen.

Les videre…

Stem på meg?

Hei! Jeg er finalist i en uoffisiell kåring av «Norges beste bloggdesign». Stem på meg ved å skrive «Elefantzonen!» inn i kommentarfeltet her. Gi eventuelt en stemme til Mellaplace eller Ask for answers som jeg også har designet, så blir jeg godt fornøyd uansett.

takk
bloglovin

Sprø minimalisme

Jeg følger en blogg som heter Design For Mankind. Der fant jeg i et innlegg et bilde som var blitt funnet hos Emmas designblogg. Jeg elsker hvitt og minimalisme, og dette er gjort så lekkert og interessant at jeg bare måtte dele det med deg.

Les videre…

Følg Elefantzonen med RSS