Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Bursdag etter tragedie

I går var en alvorlig og dramatisk dag. Alle har behov for å bearbeide det som skjedde, og som fortsatt pågår. Vi er tross alt alle mennesker! Men livet går videre, utrolig nok. Like brutalt som handlingene selv, blir det kveld, og natt, og dødens dag er over. Så starter en ny dag. 23. juli, det er bursdagen min. Hva er det meningen at jeg skal gjøre nå? Dagen jeg skal feire at jeg lever. Det føles veldig unaturlig nå. Det ligner ingen vanlig lørdag formiddag i hovedstaden når vi er på vei for å spise bursdagsfrokost. Gatene er tommere, stemningen er nedstemt. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være i noen hjem akkurat nå. Noen tenker sikkert masse, uten å snakke. Noen snakker og gråter om hverandre. Noen føler seg helt tomme. Kanskje noen sitter klistret til nyhetene. Det er en form for bearbeidelse det også.

I respekt for de som har blitt drept er det naturlig å reagere med dårlig samvittighet. Alle føler seg berørt etter sjokket, selv om de ikke er direkte berørt.

Jeg ønsker meg ingen bursdagsgratulasjoner, men jeg vil at alle skal tenke en fin tanke, eller skrive den her, eller gjøre noe som gjør deg glad. Drikk en cortado. Ta en joggetur. Se en episode av en morsom tv-serie. Dette er den første dagen i resten av ditt liv. Noen dager er grusomme, som tatt direkte ut av helvetet. Men de fleste dager er gode. Noen er faktisk skikkelig fantastiske. Selv om det kan være vanskelig å tro.

Elefantzonen 9 år

I dag er det 21. januar 2011 og Elefantzonen er 9 år. Jeg skriver dette nå mens jeg er 21 og trykker på min 15» MacBook Pro.

Den gang var jeg 12, og med den stasjonære Power Macintosh-en oppdaget jeg Internett.

Det betyr mye for meg å skrive på denne bloggen hver dag. Du ser meg, leser meg, kommenterer meg. Du gjør det fordi du vil, fordi det gir deg noe.

Og fordi du leser, gir du meg en stemme. Det setter jeg utrolig stor pris på.

Elefantzonen er ikke meg, jeg er Binka. Elefantzonen er mine ord i møte med dine. Derfor: Gratulerer med bloggbursdagen til deg! Du som lytter, og som deltar.

Tusen takk.

Elefantzonen 8 år!

Jeg hadde lest metafysikk og sittet i mine egne tanker i hele dag, notert og laget tankekart med mange fargepenner da jeg fikk en kommentar i kommentarfeltet: «Gratulerer med bloggbursdagen!»

Jeg skjønte ingenting, er dette en offisiell bloggbursdag, kanskje, sikkert noe de har funnet på for å tjene mer penger… Men så sjekker jeg datoen og kaster meg etter macen — jeg tenkte jo på bloggbursdagen 21. januar allerede for noen få dager siden — men nå er jeg her. Ja, hva skal man si? Det er Elefantzonens bursdag, den åttende i rekken! Tronearving Ingrid Alexandra har også bursdag i dag. Fra hun ble født på Elefantzonens 2-årsdag for seks år siden har også den årlige bloggbursdagen blitt en offisiell flaggdag, og det er jo veldig gøy å innbille seg. :)

Så siden det allerede er kveld og jeg vil prøve å få ut dette innlegget før det blir enda mer kveld er det kanskje noen andre som har lyst til å si noen ord, eller spørsmål, eller komme med ønsker til hva Elefantzonen skal bli idet den går inn i sitt åttende år. Hvorfor leser du egentlig Elefantzonen? Uansett liker vi det! Håper du leser videre.

Gratulerer med dagen!

Følg Elefantzonen med RSS