Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Sosiale medier på papir

Hello Little Printer, available 2012 fra BERGVimeo.

Little Printer er en liten printer som koples til smarttelefonen for å skrive ut personaliserte nyhetsoppdateringer. Toppsaker fra nettaviser og Twitter — todo-lister, kryssord, bilder og værmeldinger. Der printes de ut fra internett til den fysiske virkeligheten, i et format på størrelse med en kassalapp. Litt som paper.li og flipboard, bare uten skjermen.

It’s like having your own printing press, newspaper and a dog to fetch it for you, all in your front room. — BERG Cloud

Sjarmerende? Definitivt! Søtt? Enormt! Men hva har sosiale medier på papir å gjøre?

Det er mange gode grunner til at papir i seg selv fortsatt er en bra ting: Papir er en pause fra alle de flimrende skjermene i livet ditt, det kan skribles på, rives i og henges opp på veggen. Det er intimt og lever lengre.

Men jeg blir alltid litt skeptisk når jeg ser ting som dette. Såklart: Ved første blikk er det som om en stemme i hodet ditt roper JA! Må ha! Men det føles likevel som å ta et steg tilbake. Poenget er liksom at det skal være mindre papir i fremtiden. Færre ting, mindre søppel, flere trær — ikke sant?

For å sette det litt på spissen og si som Ryan Bingham i Up in the Air:

Photos? – Photos are for people with bad memory. Drink some gingko and let the photos burn.

På en annen side hender det ofte at det dukker opp bra ting på Twitter, minneverdige ting, men med tiden forsvinner det bare. I alt mylderet. Noen ganger «stjerner» jeg tweets for å foreviggjøre dem til en viss grad (i en stjerne-mappe), men når jeg tenker meg om ser jeg veldig sjelden til denne samlingen.

Kanskje det i bunn og grunn handler om å flykte. Flykte fra teknologien, flykte til en forhistorisk tid der alt var så mye bedre, 40-tallet f.eks. Fordi mennesker gjennom alle tider har drømt om å leve i en annen tid enn de gjorde.

Eller kanskje det bare er det vennlige smilefejeset som gir deg lyst til å gi den et hjem.

Little Printer er designet av konsulentselskapet BERG og kommer for salg i 2012. Og hos Fastcodedesign kan du lese mer om den lille, kubeformede printeren og hvorfor sosiale medier på papir kan være en god idé.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS