Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Drodler du?

drodle v1 (av eng. doodle) tegne kruseduller, særlig mens en er opptatt med noe annet; overf: kaste fram tanker og ideer om noe

Jeg ble fascinert av dette foredraget om drodling. Jeg er begrenser kanskje drodle-lysten min noen ganger i frykt for å rote, ødelegge, skape kaos. Akkurat det er tydeligvis en tillært vane, ikke medfødt. Drodling får deg til å tenke klarere, forstå bedre og fordøye inntrykk fortløpende. På skolen min gjør vi mange kreativitetøvelser der vi kaster ut våre første, umiddelbare og villeste idéer. På forelesningene derimot klarer jeg ikke helt å ta med meg disse teknikkene … Det begrensende med å drodle er at i situasjoner der drodling kan være aktuelt, er det noen som kan se og tolke drodlingen din — altså de visualiserte tankene dine — gjerne før du rekker å gjøre det selv. Det er litt skummelt. For det vanlige er jo at de som tegner fint er de som drodler åpenlyst. Andre lar vær. Synd men sant! Dette foredraget inspirerte meg i hvert fall til å endre holdning og tegne mer kruseduller mens jeg er opptatt med noe annet. Jeg har ennå aldri helt funnet den noteringsteknikken som funker for meg. Noen ganger skulle jeg ønske at alle inntrykk, situasjoner og forelesninger ble tatt opp av hjernen som små videoer og lagret i et mentalt bibliotek slik at dersom øynene dine hadde sett noe eller ørene hadde hørt som noe du ikke umiddelbart husket, så kunne du gå tilbake i det mentale arkivet og se det igjen, navigere i en tidslinje, og pause. Men du vet … sånn er det ikke. Derfor … må vi drodle.

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS