Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Dyreelsker & kjøtteter?

Jeg liker disse fuglene. Her er en jeg traff i Sopot, døsende under en parasoll. Lappene til høyre trekker den til turister for å spå fremtiden deres. Det samme gjorde de som jeg postet bilder av i går. Jeg tror såklart ikke på sånt, men det ser veldig spennende ut. Fargerike fugler som trekker fargerike lapper opp fra en mystisk eske. Sånt som du bare kan stå og kikke på lenge fordi disse vesnene er så fascinerende i seg selv. Bare tenk på alle de skapningene som vi deler planeten med! Disse karismatiske, fargerike og sjarmerende representantene fra dyreriket. Går det an å ikke føle noe når man møter en slik?

15. oktober 2010 var jeg på besøk i et slakteri. Siden den dagen har jeg fortsatt spist fisk, men ikke kjøtt. Det varte frem til i går. Som du kanskje har merket på blogginnleggene mine, så har jeg vært i Polen den siste uka, og jeg var spent på hvordan vegetar-prosjektet ville gå her. I kjøttets land. Polske pølser, polsk skinke. Kjøtt er like polsk som brunost er norsk. Det vil med andre ord si at de ikke er så veldig gode på vegetarmat her. Og etter en kjedelig veggispizza tok jeg min første bit med frityrstekt kylling. Jeg var spent på hvordan jeg ville reagere etter 9 måneder uten kjøtt. But it was like no time had passed at all. Slakteribesøket ga meg helt angst for å spise kjøtt. Det føltes som å ha et lik på tallerknen. Jeg tuller ikke! Det var en kraftig og langvarig reaksjon.

Men nå er jeg kjøtteter igjen. Og det føles helt normalt. Kanskje jeg vil gå tilbake til en vegetarperiode igjen senere. Jeg kommer i hvert fall ikke til å spise kjøtt hver dag, langt ifra. Så nå har jeg bestemt meg for at jeg bare skal holde meg unna rødt kjøtt. Kun fugl og fisk. Det er sunt! Kyllingfilet og proteiner. Fugl og fisk. Fugl og fisk! Fugl, fisk, og i dag har jeg spist en halv and og det var helt vidunderlig, og …

Den lille, grønne papegøyen er en fugl. Kunne jeg spist den? Nei- … nei! Aldri! Ikke si det en gang! Da jeg var liten, sa de voksne alltid «det er ikke kylling, det er kyllingkjøtt». Totally different! «Ja, særlig,» oppdaget jeg tidsnok. Jeg synes det er viktig å være bevisst på disse tingene: 1. Hva putter du inn i munnen? 2. Hva tenker du om det? For første gang på lenge føles kjøtt som mat igjen. Likevel klarer jeg ikke å la være å føle meg dobbelmoralsk. Kan man være glad i dyrs vesen, og samtidig spise kjøtt, uten å være en løgner?

Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS