Forrige innlegg
Neste innlegg
Til toppen
Til toppen
2013:
Elefantzonen ble oppdatert for siste gang i 2011.
Nå finner dere meg på binka.no.

Verdens beste skriveråd

Jeg fant denne videoen via en finfin Tumblr-side som jeg følger; Writing Advice, og da visste jeg at jeg hadde dagens blogginnlegg. Den er hentet fra Finding Forrester — en nydelig film som jeg nesten hadde glemt. Den handler om å skrive. Jeg er veldig glad i filmer om å skrive. For noen år siden blogget jeg om den, hvis du vil kan du lese det her.

Forrester: No thinking! That comes later. You must write your first draft with your heart. You rewrite with your head. The first key to writing is… to write, not to think!

Det er ekstra rart å se dette nå. På skolen det siste halvåret har vi nemlig holdt på sånn som dette. Få en oppgave, og bare sitte slik og skrive i et par minutter, før alle leser opp det de har skrevet. Dette klippet fra Finding Forrester minner meg på hvilken utrolig bra øvelse det er. Hvis du kjenner at du har lyst til å skrive, så må du jo ha noe på hjertet. Hvis du kjenner at du er redd for å skrive, må det definitivt være noe der. Det er skummelt å skrive. Jeg kjenner det, jeg også! Derfor må vi prøve å lure oss selv, slik som Jamal og Forrester i filmen. Bare skriv, ikke tenk. Trykk på tastene, ikke vær forsiktig, trykk i vei. Skriv om fargen på himmelen, fargen på sokkene dine, fargen på fingerneglene dine. Og når du er inne i flyten, snirkle deg sakte innom det du egentlig skulle ønske at du kunne skrive. Dypp nedi med den ene tåa. Litt etter litt.

Oi! Og plutselig har du et førsteutkast! Her er det. Førsteutkastet. Det er helt sant. For å skrive må du skrive. Verdens beste skriveråd. Jeg glemmer det hele tiden selv. Men hver gang jeg kommer på det vet jeg at det er det eneste som skal til. Men hvorfor er det da så vanskelig å huske?

Stikkord: , ,
Binka Hei! Takk for at du leser på Elefantzonen! Jeg er Binka og jeg blogger om å studere Tekst & Skribent på Westerdals, om grafisk design, notatbøker og om å være forfatterspire. Ta med deg en RSS-feed, og følg meg på Twitter, Facebook eller Bloglovin. Du vet, sånn at du ikke går glipp av noe.

[aktt_tweets count="1"]

Følg Elefantzonen med RSS